Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
13.03.2018 | Paralympiakomitea

Suomen pyörätuolicurlingjoukkueen pelit jatkuivat kahdella tappiolla

Päivän ensimmäisessä ottelussaan Suomi kohtasi isäntämaa Korean, joka oli tyly isäntä ja vei ottelun 3-11 seitsemässä päässä. Heti ensimmäisessä päässä Korea otti 4 pisteen johtoaseman, kun Suomi vielä haki heittoihinsa tarkkuutta. Seuraavat kolme päätä olivat Suomen joukkueelta vahvaa suorittamista, mikä toi Suomelle kaventavia pisteitä. Viidennessä päässä Suomen heittojen tarkkuus sekä laatu heikkenivät, josta Korean kaltainen kokenut joukkue rankaisi ottamalla neljä pistettä. Ottelun ratkesi seitsemännessä päässä Korean ottaessa siitä kolme pistettä ja voittaen näin ottelun 3-11.

– Meiltä kaksi surkeaa päätä, et siihen se peli oikeastaan kiteytyi. Noissa päädyissä virheet kasaantuivat, kun useammalla pelaajalla tuli virheitä ja Korea käytti nämä tilanteet hyödykseen. Muutenhan me taisteltiin, ryöstettiin ja oli useammankin ryöstöpisteen paikkoja. Korean viimeinen heittäjä oli vain äärimmäisen hyvä ja kokenut heittäjä, sanoi Sari Karjalainen, joukkueen kapteeni.

Suomi-Korea ottelun kokoonpanossa olivat Karjalainen S.-Karjalainen M.-Jääskeläinen-Leppänen.

Suomi kohtasi päivän toisessa ottelussaan Sveitsin. Pelin alku oli Suomelta haparoivaa tekemistä, mikä vei Sveitsin 0-5 johtoon kahden ensimmäisen pään jälkeen. Suomi kuroi eroa kiinni seuraavien päiden aikana ja viimeiseen päähän mentiin niukassa 7-8 Sveitsin johtoasemassa. Suomen hyvistä suorituksista ja loppukiristä huolimatta Sveitsi vei ottelun numeroin 7-10.

– Ensimmäiset päät annettiin turhaa siimaa vastustajalle, siinä oli peli pikkusen hakusessa. Kun neljän pään jälkeen oltiin 8-3 tappiolla niin siinä sitten oli aikamoinen työmaa edessä. Loppuosa meni paremmin, että viimeisessä neljässä päässä alettiin taas pelaamaan. Viimeiset neljä päätä alkoivat jo tuntumaan peliltä, kertoi Markku Karjalainen.

Suomi-Sveitsi ottelun kokoonpanossa olivat Karjalainen S.-Karjalainen M.-Jääskeläinen-Särösalo.

Suomen pyörätuolicurlingjoukkueen pelit jatkuvat huomenna 14.3. pohjoismaisia naapureita Ruotsia ja Norjaa vastaan. Ottelut alkavat klo.2:35 ja klo.12:35 Suomen aikaa. Jatkopeleihin päästäkseen Suomen on voitettava loput ottelunsa.

 

Lisää PyeongChangin paralympialaisten kuvia löytyy Paralympiakomitean kuvapankista:
www.paralympiakomitea.kuvat.fi/kuvat/PyeongChang+2018/  salasana: paramedia

Facebook: www.facebook.com/Paralympiaurheilu/
Twitter: www.twitter.com/FinnParalympic
Instagram: www.instagram.com/finnparalympic/
Nettisivut: www.paralympia.fi/