Uutiset Kaikki Uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
15.10.2018 | Paralympiakomitea

Suomi kuudes pyörätuolirugbyn B-sarjan EM-kilpailuissa Pajulahdessa

Suomi hävisi niukasti Irlannille 47–48-lukemin pyörätuolirugbyn B-sarjan EM-kilpailujen viimeisessä sijoitusottelussa Lahden Liikuntakeskus Pajulahdessa. Tappion myötä Suomen sijoitukseksi tuli kuudes.

– Turnaus lähti hyvin liikkeelle, mutta sitten kun vastus koveni, ei oltukaan ihan niin valmiita kuin piti olla. Siitä lähdettiin sitten rohkeasti ajamaan uusia pelaajia sisään. Kuudes sija on pettymys, kun piti nousta A-sarjaan, sanoi Suomen joukkueen kapteeni Antti Sinisaari.

Koska Suomi ei noussut A-sarjaan eikä pudonnut C-sarjaan, tulee vuodesta 2019 Suomelle arvokisaton vuosi. B-sarjan EM-kilpailut pelataan seuraavan kerran vuonna 2020.

– Ihan kiva, että saatiin uusille pelaajille luokitukset ja vähän kansainvälistä kokemusta. Nyt sitten kahden vuoden projekti ja seuraavissa B-kisoissa A-sarjaan, totesi Suomen joukkueen kokenut pelaaja Tuukka Nisso.

Suomen sijaan A-sarjaan nousivat Sveitsi ja Hollanti.

– Hollanti on ollut kovasti nousussa ja siellä on hyvä meininki, heidän menestyksensä ei varsinaisesti ollut yllätys. Ja Sveitsi on keikkunut siinä lähellä nousua jo pidempään, kapteeni Sinisaari arvioi.

Sijoitusottelu, sijat 5–6

Irlanti–Suomi 48–47 (23–23)

  • Suomen maalit: Leevi Ylönen 19, Elias Enroth 9, Tuukka Nisso 6, Jukka Parviainen 6, Toni Piispanen 4, Jouni Räsänen 3

Pyörätuolirugbymaajoukkue voitti Italian Pajulahdessa ja säilytti B-sarjapaikkansa

Suomi säilytti paikkansa pyörätuolirugbyn EM-kilpailujen B-sarjassa voitettuaan Lahden Liikuntakeskus Pajulahdessa pelattavan turnauksen sijoitusottelussa Italian selkein 55–46-lukemin. Italian tie vie ensi vuodeksi C-sarjaan.

– Hieno juttu, että pysyttiin B-sarjassa. Loppua kohti alkoi jengi vähän ryytymään, pitää itsekin tehdä töitä vielä lisää, että jaksaa paremmin loppuun saakka. Positiivista oli omalta kohdaltani, että sain näinkin paljon peliaikaa, nämä ovat kuitenkin minun ensimmäiset EM-kisani, totesi Suomen joukkueen pelaaja Elias Enroth.

Enroth keräsi Italia-ottelussa Suomen korkeimman maalimäärän kelattuaan 21 kertaa maalilinjan yli. Rap-artisti Elvidonakin tunnettu vantaalaislähtöinen pelaaja on tehnyt turnauksessa läpimurtonsa kansainväliselle tasolle.

Suomen peli oli totaalisen sekaisin perjantain tärkeässä Itävalta-ottelussa, jossa voitto olisi tiennyt paikkaa välieriin ja tavoittelemaan nousua A-sarjaan. Italiaa vastaan kotijoukkue piti tarkkaan huolen, että ainakaan ottelun alussa ei lähde peli lipsumaan.

– Saatiin sellainen alku kuin haluttiinkin, mahdollisimman kovaa päälle ja lyödään vähän kaulaa heti alkuun. Oli tärkeä matsi ja huomasi, että kaikkia vähän jännitti. Mutta pidettiin B-sarjan paikka kuitenkin, totesi Suomen pelaaja Tuomas Tella.

Suomi kohtaa sunnuntaina viimeisessä sijoitusottelussaan Irlannin ja panoksena on turnauksen viides sija.

Pyörätuolirugbymaajoukkueen haave sarjanoususta kariutui Itävalta-tappioon

Suomi hävisi Itävallalle 39–64 pyörätuolirugbyn B-sarjan EM-kilpailuissa Lahden Liikuntakeskus Pajulahdessa. Tappion myötä varmistui, että Suomi ei selviytynyt välieriin, eikä näin ollen pelaa myöskään noususta EM-kilpailujen A-sarjaan.

Etukäteen Suomen ja Itävallan välisestä ottelusta oli aihetta odottaa tasaväkistä, mutta Itävalta karkasi reiluun johtoon heti alussa Suomen karkeiden virheiden myötä.

– Pelkästään omilla virheillä hävisimme tämän pelin. Kaveri pisti prässiä, mutta ollaan me sieltä ennenkin tultu ylös, en tiedä mikä siinä nyt mätti, sanoi Suomen joukkueen kokenut pelaaja Jukka Parviainen.

Sen sijaan, että Suomi pelaisi lauantaina noususta A-sarjaan, onkin edessä ottelu C-sarjaan putoamista vastaan. Suomi kohtaa lauantaina Italian ja ottelun häviäjä pelaa ensi vuonna C-sarjassa.

– Motivaation pitää löytyä meiltä kokeneilta pelaajilta. Kun A-sarjaan nousu oli tavoitteena, niin ei todellakaan olla menossa minnekään C-sarjaan, Parviainen linjasi.

PYÖRÄTUOLIRUGBYN B-SARJAN EM-KILPAILUT, LIIKUNTAKESKUS PAJULAHTI 10.–14.10.2018

EM-kilpailujen kotisivutwww.wrec2018.fi

Kisojen kaikki ottelut on katsottavissa sekä suorina lähetyksinä että jälkikäteen tallenteina kisasivujen kautta.

EM-kilpailut Facebookissahttps://www.facebook.com/FinnishWheelchairRugby

Lisätiedot: EM-kilpailujen pääsihteeri Tuomas Törrönen, puh. 050 408 6152, tuomas.torronen@vammaisurheilu.fi

Kuva- ja haastattelupyynnöt: tiedottaja Lauri Jaakkola, puh. 045 136 8695, lauri.jaakkola@vammaisurheilu.fi

SUOMEN JOUKKUE

Pelaajat

Jukka Parviainen, Helsinki
Joel Pietarila, Helsinki
Juuso Nuotio, Turku
Leevi Ylönen, Helsinki
Jouni Räsänen, Salo
Tuukka Nisso, Espoo
Elias Enroth, Helsinki
Antti Sinisaari, Porvoo
Toni Piispanen, Helsinki
Aino Tapola, Helsinki
Tuomas Tella, Järvenpää
Anna Pasanen, Helsinki

Valmennus

Päävalmentaja Jussi Immonen
Apuvalmentaja/joukkueenjohtaja Osku Kuutamo
Mekaanikko: Teemu Janhunen
Avustajat: Heli Sinisaari, Emmi Kähkönen, Kati Herlevi, Milka Keinänen

 

Lähde: Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n tiedotus
Kuva: Lauri Jaakkola