Uutiset Kaikki Uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
15.09.2019 | Paralympiakomitea

Teppo Polvi taisteli MM-pronssia käsipyöräilyn maantieajossa

Hollannin Emmenissä ratkottiin parapyöräilyn maantieajon mitalit eilen ja tänään. Teppo Polvi ajoi pronssia neliraajahalvaantuneiden MH1-luokassa. Polven kanssa samassa luokassa kilpaillut Harri Sopanen sijoittui 7:ksi.

Nivalalainen Teppo Polvi ratkaisi pronssimitalin viimeisellä kilometrillä. Neljänneksi tullut Tšekin Patrik Jahoda jäi lopulta 7 sekuntia 51,8km pituisessa maantiekilpailussa. Kilpailun kärkikaksikko oli omaa luokkaansa ja maalissa eroa oli 13 minuuttia suomalaiseen. Polvi ei lähtenyt alussa muiden tapaan kovaa vaan kiristi vauhtia loppua kohden.

-En lähtenyt alkuun höyryämään ja ajoin pitkään häntäpäässä. Toiseksi viimeiselle kierroksella saavutin porukkaa ja viimeisen kierroksen tiukimmassa mäessä pääsin Jahodan ohi. Aamulla en olisi uskonut, että saan noin hyvän ajon. Sen verran on ollut lenssua. Sain puolessa välissä koneen käyntiin ja jätettyä kaiken radalle. Reitti oli todella hyvä, olen tykännyt täällä aina ajaa, Polvi kertasi kisaa.

MH3-luokassa kilpaillut Jani Peltopuro paransi myös sijoitustaan aika-ajosta, ja oli 66,6 kilometrin maantieajossa kuudestoista, joka oli ehdottomasti Peltopuron kauden parasta tekemistä.

-Kaksi kierrosta ajoin isossa pääjoukossa, josta erkani 12 kuskin kärkiryhmä. Jäin hyvää vauhtia pitäneeseen kakkosryhmään. Välillä olin todella tiukilla, mutta päätin, että nyt kestetään. Kestävyysurheilu on pitkälti kivun sietämistä.

Sini Pyy kärsi kilpailussa rengasongelmasta ja jäi lopulta voittajalle kierroksella ja sijoittui naisten WH4-luokassa 7:ksi. Ensimmäisissä arvokisoissa kilpaileva Elena Terehova sijoittui WH3-luokassa 10:ksi jääden kaksi kierrosta kärjelle.

Lauantaina ajetussa näkövammaisten luokan maantieajokilpailuissa suomalaispari Pauliina Hatunen ja Tiina Nieminen paransi aika-ajosta ja oli 10. jääden vain 7 sekuntia kilpailun voittajasta. Hatunen oli tyytyväinen kisaan ja tulokseen.

-Nyt tuli onnistuminen oikeaan kohtaan. Kisa oli melkoista kyttäämistä, kaikki seurasivat, mitä Irlanti tekee, joka oli ehdoton voittajasuosikki. Pääjoukko ajoi koko kisan yhdessä, ja me ajettiin fiksusti suunnitellun taktiikan mukaisesti pääjoukon mukana ilman turhaa hötkyilyä. Välillä oltiin kovilla, mutta pääryhmässä pysyttiin loppuun asti. Paukut eivät vaan riittäneet enempään, kun ratkaisut tehtiin pitkässä kirissä reitin kapealla ja mutkikkaalla puisto-osuudessa. Nyt oli ihan eri tekemistä kaikilta osin kuin aika-ajokisassa. Saimme koottua itsemme aika-ajon pettymyksen jälkeen. Oltiin vähän kuin uudestisyntyneitä. Kympin sakkiin sijoittuminen tarkoitti myös Tokio-pisteille pääsyä, mikä auttaa koko joukkueen tavoitetta, Hatunen iloitsee.

-MM-kisat olivat yhtä kaksijakoiset kuin koko kautemme. Tasainen tuloksenteko ei ole ollut aivan terässään. Polven pronssimitali on todella kova juttu, kun huomio miltä tilanne näytti alkukauden kisoissa. Huikea tason nosto loppukauteen ja juuri tarvittavalla hetkellä. Kokonaisuutena suomalaissijoituksista rapisi ihan hyvä ripakopallinen Tokio-pisteitä ja tietenkin yksi uusi urheilija sai kasteensa MM-tasolla, summasi päävalmentaja Mikko Peltonen.

Tulokset: http://www.votrecourse.com/resultat-paracycling-world-championships-967.html

Kuva: Mikko Peltonen, Suomen Pyöräily ry