Uutiset Kaikki uutiset
Jaa facebookissaJaa twitterissäJaa linkedinissä
11.07.2018 | Paralympiakomitea

Vammaishuippu-urheilun lajiryhmävastaava valittu

Mika Vakkuri aloittaa vammaishuippu-urheilun lajiryhmävastaavan tehtävässä 13.8.2018.

Suomen Paralympiakomitea ja Huippu-urheiluyksikkö jakavat tavoitteen tehdä yhä menestyvämpää ja arvostetumpaa vammaishuippu-urheilua, siten Huippu-urheiluyksikköön päätettiin hakea vammaishuippu-urheilun lajiryhmävastaavaa määräaikaiseen työsuhteeseen. Tehtävään haki yhteensä 10 henkilöä (seitsemän miestä ja kolme naista). Haastatteluprosessi oli kaksivaiheinen. Prosessissa haettiin henkilöä, jossa yhdistyy huippu-urheiluosaaminen, kyky ja halu soveltaa osaamistaan vammaishuippu-urheilun viitekehykseen sekä hyvät vuorovaikutustaidot.

– Oli ilahduttavaa havaita, kuinka vammaishuippu-urheilua kohtaan motivoituneita ja intohimoisia kandidaatteja tehtävään haki, se teki samalla prosessista haastavan. Prosessissa korostui myös yhteistyö Huippu-urheiluyksikön ja Paralympiakomitean välillä, toteaa Tero Kuorikoski, Suomen Paralympiakomitean pääsihteeri.

Monesta osaamiseltaan erilaisesta hyvästä hakijasta Paralympiakomitean hallitus, Huippu-urheiluyksikön näkemykset huomioiden, päätti 2.7.2018 valita tehtävään Mika Vakkurin. Mika Vakkuri aloittaa vammaishuippu-urheilun lajiryhmävastaavan tehtävässä 13.8.2018.

– Huippu-urheiluyksikön ja Paralympiakomitean yhteistyö on linjattu yhteisten tavoitteiden ja toimintatapojen suunnassa, ja tämä käytäntö on toiminut hyvin. Vammaishuippu-urheilun voimakas kehitys on jatkuvasti kasvattanut lajiryhmävastaava Kimmo Mustosen työkuormaa, ja nyt on oikea aika vahvistaa vammaishuippu-urheilua toisen lajiryhmävastaavan palkkaamisella, kommentoi Mika Lehtimäki, Huippu-urheiluyksikön johtaja.

Valitulla Mika Vakkurilla on pitkäaikainen järjestötuntemus huippu-urheilusta niin seura- kuin liittotasollakin. Hän on toiminut vammaishuippu-urheilun parissa parayleisurheilun päävalmentajana Dohan MM-kilpailuissa 2015 ja Rion 2016 paralympialaisissa. Vammaishuippu-urheilun lajiryhmävastaavaksi valitulla Vakkurilla on vahvan urheiluosaamisensa ja -näkemyksensä lisäksi myös kyky kommunikoida luontevasti niin urheilija- ja lajirajapinnassa kuin eri järjestöjen kanssa ja välillä.

– Haluan auttaa urheilullisesti lajiliittoja ja etenkin urheilija-valmentaja pareja systemaattisissa valmennusprosesseissa kohti seuraavia paralympialaisia. Odotan innolla näitä uusia tehtäviä vammaishuippu-urheilun parissa. Samalla kiitän Paralympiakomitean hallitusta ja pääsihteeriä sekä huippu-urheiluyksikön johtajaa mahdollisuudesta jatkaa uuden tehtävän rinnalla neljän urheilijani valmennustiimien koordinointia, kertoo Mika Vakkuri, Huippu-urheiluyksikön vammaishuippu-urheilun lajiryhmävastaava.

 

Lisätiedot:
Suomen Paralympiakomitea, Tero Kuorikoski, pääsihteeri, puh. 040 024 2009, tero.kuorikoski@paralympia.fi
Huippu-urheiluyksikkö, Mika Lehtimäki, johtaja, puh.040 554 6200, mika.lehtimaki@olympiakomitea.fi

 

Kuvassa: Mika Vakkuri Rio 2016, kuva: KK