Retkeilykurssi Evolla näkövammaisille nuorille

Haluatko oppia vaellus- ja erätaitoja aidossa ympäristössä? Entä tunnistamaan suomalaisia metsäkasveja? Tule mukaan retkeilykurssille Evon maastoihin 7.–9. kesäkuuta 2019. Kurssi on suunnattu kaikille 12–30-vuotiaille näkövammaisille nuorille. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa retkeilykokemusta. Kurssi toteutetaan Näkövammaisten liiton ja VAU:n Luonto kaikille -hankkeen yhteistyönä.

Kurssin aikana vaelletaan sopivia päivämatkoja ja opetellaan retkeilyssä tarvittavia taitoja, kuten rinkan pakkaamista ja säätämistä, teltan pystyttämistä ja ruoanlaittoa. Retkeläiset yöpyvät teltoissa ja laittavat itse ruoan retkikeittimillä. Osanottajat tarvitsevat oman rinkan, makuupussin ja makuualustan. Muut varusteet järjestetään kurssin puolesta.

Evon retkeilyalue on lähes 50 km2 laajuinen alue Hämeenlinnan pohjoispuolella. Keisarillinen senaatti muodosti alueesta jo 1850-luvulla kruununpuiston, jotta metsät olisivat säilyneet jälkipolville. Nykyään Evolla on monipuoliset maastot ja erinomaiset mahdollisuudet useamman päivän vaellukseen.

Retken vetäjänä toimii Mika Railo, Railo Outdoorista. Mika on erityisryhmien opastamiseen erikoistunut eräopas.

Erähenkisen viikonvaihteen hinta on 80 € nuorelta. Hinta sisältää matkat, ruoat, telttamajoituksen, ohjelman ja loppuun vielä puhdistavat löylyt.

Ilmoittautumiset on tehtävä viimeistään 28.4. NKL:n nettisivuilta löytyvän ilmoittautumislomakkeen kautta TÄÄLLÄ

Lisätiedot: Näkövammaisten liiton nuorisotoiminnan suunnittelija Teemu Ruohonen, puh. 050 596 5022, sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.