Sokkopingiksen tuomarikurssi

Sokkopingistuomarina toimiminen on jotain, mitä ihan kuka tahansa ei voi sanoa harrastavansa. Nyt tuomariksi kouluttautuminen onnistuu maksutta!

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry järjestää sokkopingiksen tuomarikurssin 20.–21. syyskuuta 2019 Helsingin Iiris-keskuksessa (Marjaniementie 74, Itäkeskus, Helsinki). Perjantaina 20.9. koulutus alkaa klo 17.00 ja lauantaina klo 9.00.

Koulutus antaa valmiudet toimia tuomarina kilpailuissa ja tarjoaa suoran tien aina kansainvälisille kentille saakka.

Ilmoittautumiset 10.9. mennessä ja lisätiedot: Teemu Ruohonen, puh. 040 5580 342, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sokkopingis pähkinänkuoressa

Sokkopingis on vauhdikas mailapeli, joka on suunnattu näkövammaisille henkilöille. Kuuloaisti on pelissä tärkeässä roolissa, jonka vuoksi pelitilassa vallitsee hiljaisuus pelin ollessa käynnissä. Pelipöytä muistuttaa pöytätennispöytää, joka on varustettu reunoin ja jonka keskellä on verkon sijaan estelauta, jonka ali palloa on tarkoitus pelata. Pöydän molemmissa päissä on maalisyvennys. Helisevää palloa pyritään lyömään hieman pöytätennismailaa muistuttavalla mailalla vastustajan maaliin. Pallo saa liikkua vain pöydän pintaa pitkin.