Näkövammaiskiekkoleiri

Suomen ensimmäinen näkövammaisten jääkiekkoleiri järjestetään 31.1.–2.2.2020 Liikuntakeskus Pajulahdessa, Lahden Nastolassa. Näkövammaisten jääkiekko on Pohjois-Amerikasta lähtöisin oleva laji, jota pilotoidaan nyt Suomeen. Lisätietoa lajista Airut-lehden artikkelista Näkövammaisten jääkiekko on nouseva laji. Ota seurantaan myös näkövammaiskiekon Facebook-sivu.

Näkövammaiskiekkoleiri on tarkoitettu kaikenikäisille näkövammaisille henkilöille. Leirin järjestäjinä ovat Antti Latikka ja Markus Tihumäki, Aisti Sport ry. Yhteistyössä kansainvälinen näkövammaisjääkiekkoliitto IBIHF ja tukijoina Sokeain lasten tukisäätiö, Suomen Näkövammaissäätiö ja Annanpura Oy.

Leirin tarkoitus on tarjota näkövammaisille henkilöille mahdollisuus kokeilla Suomen seuratuinta urheilulajia ja ylipäätään liikkumista jäällä. Tapahtuma käynnistää näkövammaiskiekkoilun Suomessa.

Leirin osallistujat jaetaan tasonsa mukaisesti luistelua opettelevista jo pelitaitoisiin osaajiin. Jäävuorot ja ohjelma rakennetaan tämän jaottelun ympärille.

Kiekkoleiri alkaa perjantaina 31.1. iltapäivällä ja päättyy sunnuntai-iltaan 2.2.

Viikonlopun hinta-arvio on alle 16-vuotiailta 90 euroa ja yli 16-vuotiailta 130 euroa. Lapsen hintaan sisältyy avustaja tai oma vanhempi. Leirimaksu kattaa jääajan ja ohjelman, majoituksen, ruokailut sekä mahdolliset lainavarusteet. Huomaathan, että hinnat ovat arvioita ja pienet muutokset ovat mahdollisia osallistujamäärästä riippuen.

Lainavarusteita löytyy, mutta niiden riittäminen edellyttää ennakkotiedustelua ilmoittautumisen yhteydessä. On etu varusteiden riittävyyden suhteen, jos joitain varusteita löytyy osallistujilta tai lähipiiristä. Tämä ei kuitenkaan ole vaatimus leirille osallistumiseen.

Ilmoittautumiset 20.12. mennessä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Ilmoittautumiseta tulee löytyä täydelliset yhteystiedot, osallistujan ikä ja lyhyt kuvaus näkötilanteesta sekä onko mahdollinen vanhempi tai avustaja mukana, löytyykö omia varusteita tai vastaavasti luistimen koko ja osallistujan mitat tarvittaviin lainavarusteisiin. Huomaathan, että osallistujapaikkoja leirille on rajoitetusti ja lainavarusteet varataan ilmoittautumisjärjestyksessä. Toimi nopeasti!

Näkövammaisten jääkiekkoleiri on iso askel lajin käynnistymiselle Suomessa. Jos olet aina vain seurannut jääkiekkoa tai luistelua sivusta ainoastaan näkövamman vuoksi, enää sinun ei tarvitse tehdä sitä!

Lisätietoja lajista ja leiristä: Antti Latikka, puh. 050 469 1600, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja Markus Tihumäki, puh. 044 569 6298, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

#KiekkoKuuluuKaikille