Etänä suoritettava kouluratsastuskilpailu

Karlvikin ratsastuskoulu ja Nybacka Dressage järjestävät etänä suoritettavat kouluratsastuskilpailut! Kilpailut järjestetään videokilpailuna ja ovat tasoltaan harjoituskilpailut. Kilpailut ovat avoinna kaikille ratsastajille Suomessa, ja suomalaisille ratsastajille, jotka asuvat ulkomailla maassa, jossa saa ratsastaa. Mukana myös pararatsastajien ja Special Olympics -ratsastajien luokat. Niissä suoritetaan vapaavalintainen ohjelma.

Kilpailuun osallistumisaika on 1.4.–18.5. Radat arvostellaan 10.–20.5. ja tulokset julkistetaan 23.5.2020. Kukin ratsukko voi osallistua kuhunkin luokkaan yhdellä videolla mutta videon voi halutessaan vaihtaa kilpailuajan puitteissa. Kilpailu on avoin kaikille. Kilpailun tuomarina toimii normaalitilanteessa kansallisissakin kouluratsastuskilpailuissa tuomarina toimiva kouluratsastustuomari Sirkku Vänskä.

Ratsastus sekä videointi tulee suorittaa poikkeusaika- ja hygieniamääräykset huomioiden siten, ettei paikalla ole kuin välttämättömät henkilöt (tämän voi toteuttaa vaikka yksin). Suoritukset videoidaan teknisesti mahdollisimman laadukkaasti kirjaimesta C ja lähetetään yhteystiedoilla varustettuna Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai
We Transferilla (https://wetransfer.com) osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Kirjoita viestiin nimesi, hevosesi nimi, seura, luokka jonka ratsastat ja yhteystietosi. Osallistuja voi halutessaan kieltää ratansa julkaisemisen, muuten radat saatetaan julkaista järjestäjän nettisivuilla tai WhatsApp-ryhmässä.

Kilpailut käydään 20*40 metrisellä puomeilla, seinillä, kouluaidoilla tai vastaavalla tavalla rajatulla kentällä/maneesissa. Kilpailuosallistuminen tai sen valmistelu ei saa missään olosuhteissa lisätä henkilöiden riskiä saada koronavirustartunta eikä radan ratsastamisessa saa olla yleisöä. Rata on mahdollista kuvata ilman muita ihmisiä tekniikan avulla tai yhdellä kuvaajalla jonka terveyttä ei saa vaarantaa.

Korvanappien tai vastaavien laitteiden käyttö on kielletty. Radan kirjainten tulee olla selkeästi näkyvillä.
Asuna siisti ratsastusasu kilpailusäännöt huomioiden, VG1-hyväksytyn turvakypärän käyttö on pakollista. Raippa/kannukset kilpailusääntöjen mukaan. Helppo C -luokassa sekä para- ja Special Olympics -luokissa on esilukijan käyttäminen sallittu.
Radat arvostellaan pöytäkirjaan. Sijoittuneille lähetetään palkinnot ja pöytäkirjat postitse, muille lähetetään pöytäkirjat kuvana. Tulokset julkaistaan tallien sivuilla.

Osallistumismaksu 15€ maksetaan Nybacka Dressagen (Suvi Kettunen) tilille FI13 1305 3500 00171 93 viimeistään samalla kun lähetät videon. Oheista videoosi kuva kuitista, jotta suorituksesi arvostellaan. Kilpailujen tuotto jaetaan Nybackan ja Karlvikin kesken ja käytetään ratsastuskouluhevosten hyvinvointiin täysimääräisinä. Lähetä kuitti maksusta osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja kirjoita viestikenttään oma nimesi, hevosesi nimi, luokka jonka ratsastat ja seura. Karlvikin Ratsastuskoulun ja Stall Nybackan oppilaat keskustelkaa osallistumisesta ja hevosvuokrasta Lauran ja Suvin kanssa.

Kilpailun luokat ovat

  • Helppo C tutustumisluokan kouluohjelma 2016
  • Aikuisratsastusmerkin kouluohjelma 2010
  • A-merkin kouluohjelma 2006
  • Vapaavalintainen ohjelma (rata B tai C)

Ohjelmat löytyvät osoitteesta https://ratsastus.fi/materiaalit/kouluohjelmat/

Luokkana 6 ratsastetaan keppihevosluokka, jonka voi kuvata esim. kotona (ratana suorakaiteen muotoinen esim. matto, kirjaimet voi askarrella esim. maitotölkeistä). Keppihevosena toimii esim. eteisen luuta. Keppihevoskisa on avoin niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin ja se on erinomaista harjoitusta hevosilla ratsastettaville kilpailuille. Luokan 6 radat ovat samat kuin etäkouluratsastuskilpailuissakin.

Keppihevoskilpailu on ilmainen ja tuomareina toimivat ratsastuksenopettajat Laura Nikkinen ja Suvi Kettunen. Osallistujat saavat pöytäkirja-arvostelun valokuvana. Videot lähetetään kuten etäkoulukisassakin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai We Transferin kautta (https://wetransfer.com) osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Kirjoita viestikenttään nimesi, ratsusi nimi, luokka jonka ratsastat ja yhteystietosi.

Lisätietoja voi tiedustella WA +358405087043