Rytmisen voimistelun Special Olympics -leiri ja tuomarikoulutus

Rytmisen voimistelun avoin Special Olympics -leiri järjestetään 5.–6. syyskuuta 2020 Lohjalla, Kisakallion urheiluopistolla. Leirin yhteydessä järjestetään myös tuomarikoulutus vierailevan kouluttajan Brenda Garbin johdolla. Tuomarikoulutuksen osuus tuomareille ja kiinnostuneille valmentajille alkaa perjantaina 4.9.2020.

Leiri on suunnattu kaikille yli 8-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka liikkuvat jo tällä hetkellä jonkun voimisteluseuran soveltavassa/erityisrytmisen voimistelun ryhmässä. Tervetulleita ovat myös lapset ja nuoret, jotka ovat kiinnostuneita lajista, mutta eivät vielä ole löytäneet omaa seuraa, jossa harrastaa tavoitteellisesti rytmistä voimistelua. Leirillä niin vasta-alkajat kuin myös pidempään lajissa mukana olleet voimistelijat pääsevät tutustumaan lajiin ja kehittämään omia taitojaan rytmisessä voimistelussa. Tavoitteena on kehittää monipuolisesti lajitaitoja ja ryhmässä toimimista sekä käydä läpi kilpailuohjelmia. Kouluttajina toimivat sekä suomalaiset valmentajat ja tuomarit että kansainvälinen kouluttaja.

Tuomarikoulutus on suunnattu henkilöille, joilla on halua toimia tuomarina rytmisen voimistelun Special Olympics -kilpailuissa Suomessa sekä mahdollisesti tulevaisuudessa ulkomailla. Aikaisempaa tuomaritaustaa ei vaadita, mutta mikäli sitä ei ole, tulee tuomarikoulutukseen osallistuvalla henkilöllä olla omaa lajitaustaa joukkuevoimistelusta tai rytmisestä voimistelusta. Myös valmentajat voivat osallistua tuomarikoulutukseen.

Leirille tulevan lapsen tai nuoren tulisi pystyä itse toimimaan perusaskareissa (syöminen, hygienia, pukeutuminen, lääkityksen ottaminen). Mikäli lapsi tai nuori ei pärjää näissä askareissa yksin, on tärkeää, että mukana on huoltaja/avustaja. Leirille on myös tulossa valmentajia, jotka auttavat huoltajilta tulleiden ohjeiden mukaisesti.

Leirin hinnat:

  • Voimistelijat 120€ / 1 vrk sis. valmennuksen, majoituksen ja ruokailut (ensimmäisestä päivästä alkaen lounas, päivällinen, iltapala, aamupala, lounas)
  • Huoltajat, avustajat 95€ / 1 vrk sis. majoituksen ja ruokailut (ensimmäisestä päivästä alkaen lounas, päivällinen, iltapala, aamupala, lounas)
  • Valmentajat 95€ / 1 vrk sis. leirisisällöt/koulutuksen, majoituksen ja ruokailut (ensimmäisestä päivästä alkaen lounas, päivällinen, iltapala, aamupala, lounas)
  • Tuomarit ja valmentajat 170€ / 2 vrk sis. leirisisällöt/koulutuksen, majoituksen ja ruokailut (pe: lounas, päivällinen, iltapala, la: aamupala, lounas, päivällinen, iltapala, su: aamupala ja lounas).

Special Olympics -rytmisen voimistelun kehittämiseen on käytössä Ahos-apurahaa, jota kohdennetaan kyseisen viikonlopun tuomari- ja valmentajakoulutukseen. Seurat voivat hakea avustusta valmentajien ja tuomareiden koulutuksesta aiheutuviin kuluihin ilmoittautumisen yhteydessä. Tarkemmat ohjeet julkaistaan ilmoittautumisen alkaessa.

Kaikkia leiristä ja koulutuksesta kiinnostuneita pyydetään vastaamaan maanantaihin 25.5. mennessä tämän linkin kyselyyn: https://www.lyyti.fi/reg/Rytmisen_voimistelun_Special_Olympics__leirin_kysely_0550

Kyselyllä kartoitetaan alustavaa osallistujamäärää, eikä siihen vastaaminen vielä sido osallistumaan. Ilmoittautuminen avataan erikseen kesäkuun alussa.

Seuraamme koronavirustilannetta tiiviisti ja mikäli leiriä ei ole mahdollista järjestää vielä syyskuun alussa, on vaihtoehtoinen ajankohta leirille 12.–13.12.2020. Tuomarikoulutus pyritään järjestämään ensisijaisesti syyskuussa, mahdollisesti etäkoulutuksena, mikäli ulkomaalaisen kouluttajan tulo Suomeen ei ole vielä syyskuussa mahdollista.

Lisätietoja: Mari Mieskonen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.