Jäsenille: Iloliikuttaja-koulutus

 

Iloliikuttaja on vertaisohjaaja, joka toimii Suomen Paralympiakomitean jäsenyhdistyksessä terveysliikunnan sanansaattajana ja esimerkiksi liikuntavastaavan työparina.

Iloliikuttaja-koulutus antaa eväät ohjata taukojumppia ja pelituokioita, joilla voi piristää yhdistyksen kokouksia ja tapahtumia. Iloliikuttaja voi myös toimia matalan kynnyksen liikuntaryhmän käynnistäjänä ja ohjaajana.

Iloliikuttaja-koulutus 2022

Kaksiosainen Iloliikuttaja-koulutus käynnistyy helmikuussa 2022, ja se järjestetään Liikuntakeskus Pajulahdessa Lahden Nastolassa. Kurssilaiset majoittuvat Pajulahden uudessa esteettömässä asuntolassa.

  • Starttikurssi 25.–27.2.2022
  • Koulutuksen päätöskurssi ja vuosikurssijuhlat 2.–4.9.2022

Starttikurssilla opetellaan ohjaamaan yksinkertaisia taukojumppakokonaisuuksia ja pienpelejä. Iloliikuttajan päätöskurssilla opitaan käynnistämään kerran viikossa kokoontuva terveysliikuntaryhmä sekä syvennetään tietoja ja ohjaustaitoja.

Kurssien välissä tehdään ohjausharjoituksia oman yhdistyksen tapahtumissa. Iloliikuttajan diplomi, ohjaajaliivi ja vuosikurssimerkki luovutetaan vain molemmat kurssit ja etätehtävät hyväksytysti suorittaneille Iloliikuttajille.

Kouluttajina toimivat Suvi Leinonen ja Anna-Kaisa Hokkanen.

Kenelle

Iloliikuttaja-koulutukseen voivat hakea yli 30-vuotiaat henkilöt, joilla on jokin vamma tai pitkäaikaissairaus. Aikaisempaa ohjaajakokemusta ei tarvita. Jos hakija tarvitsee avustajaa päivittäistoiminnoissaan, hän voi ottaa oman avustajan maksutta mukaan koulutukseen. Etätehtävien suorittaminen edellyttää, että hakijalla on oman yhdistyksen tuki.

Hinta ja koulutukseen hakeminen

Koulutuksen hinta on Paralympiakomitean jäsenyhdistysten jäseniltä 60 euroa per viikonloppu, sisältäen ohjauksen, majoituksen, ruokailut, koulutusmateriaalit ja varusteet.

Hae Iloliikuttaja-vuosikurssille 23.1.2022 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Ilmoittaudu Iloliikuttaja-koulutukseen tästä


Lue lisää:

Iloliikuttaja-ohjelma

Lisätietoja: