Näkövammaisjalkapalloleiri

Huippusuosittu näkövammaisjalkapalloleiri saa jatkoa – ilmoittaudu mukaan elokuiseen viikonloppuun!

Old Power järjestää näkövammaisjalkapalloleirin urheiluopisto Kisakeskuksessa Raaseporissa 27.–28.8.2022. Leiri alkaa lauantaiaamuna ja kestää sunnuntain alkuiltaan. Tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille näkövammaisjalkapallosta kiinnostuneille, eikä osallistujalla tarvitse olla aiempaa kokemusta jalkapallosta. Leirillä harjoitellaan ja pelataan jalkapallon B1-versiota, jossa silmät peitetään näkökyvyn estävillä silmäsuojilla. Leirille voi osallistua näkövammasta, näkövammattomuudesta tai taitotasosta riippumatta. Leirille voi myös osallistua pelaajien lisäksi henkilöt, jotka ovat kiinnostuneet toimimaan huoltajana, valmentajana, tuomarina tai lajin ominaisuuksien mukaisena näkevänä maalivahtina. Ilmoitathan myös mahdollisesta kiinnostuksestasi toimia yleisavustajana esim. ruokailuissa ja opastuksessa. Valmennuksesta vastaavat Aisti Sportin viikkoharjoituksista tutut valmentajat. Leiri toteutetaan yhteistyössä Aisti Sportin kanssa; lisäksi leiriä tukevat Suomen Paralympiakomitea, Suomen Näkövammaissäätiö ja Sokeain Lasten Tukisäätiö. Lue lisätiedot alta ja ilmoittaudu rohkeasti mukaan 24.7. mennessä!

MIKÄ NÄKÖVAMMAISJALKAPALLO?

Näkövammaisjalkapalloleirillä lajina on pääasiallisesti näkövammaisjalkapallon sokeana pelattava B1-versio, joka tunnetaan englanniksi nimellä Five-a-side football. Five-a-side -jalkapallo on 5vs5-peli, jossa maalivahdit näkevät, mutta pelaajat toimivat silmät peitettyinä. Tästä johtuen pallo sisältää helistimiä, kuten on totuttu vaikkapa maalipallossakin. Laji on yksi harrastetuimmista paralympialajeista ja sen suosio kasvaa kaiken aikaa ympäri maailmaa. Urheiluseurat Old Power ja Aisti Sport ovat rantauttaneet lajin Suomeen ja tahtovat mahdollistaa sen säännöllisen harrastamisen kaikille halukkaille.

Five-a-side football on ollut paralympialaji vuoden 2004 Ateenan Paralympialaisista lähtien. Laji on muunnos vammattomien futsalista, johon perustuu muun muassa kentän ja maalien koko. Merkittävimpiä sovellutuksia ovat sivurajoilla käytettävät laidat pelin sujuvoittamiseksi, silmät peittävät suojat ja helistimiä sisältävä pallo. Palloa ei myöskään saa pitää paikallaan hiljaisena neljää sekuntia pitempään. Palloa tavoittelevan pelaajan on aina ilmaistava puheella lähestymisensä. Tarkemmat kuvailut, säännöt ja videomateriaalit löydät kansainvälisen näkövammaisjalkapallo-organisaation sivuilta: https://blindfootball.sport/about-football/overview/

 

KUKA VOI OSALLISTUA LEIRILLE?

Leiri on suunnattu kaikenikäisille liikkujille ja se tarjoaa mahdollisuuden kokeilla lajia matalalla kynnyksellä. Leirin osallistujat jaetaan tasonsa mukaisesti pallon käsittelyä opettelevista jo pelitaitoisempiin osaajiin. Harjoitusvuorot ja ohjelma luodaan sen ympärille.

MITÄ LEIRILLE OSALLISTUMINEN KUSTANTAA?

Viikonlopun hinta-arvio on 115 euroa per henkilö. Alle 16-vuotiaan lapsen hintaan sisältyy oma vanhempi tai avustaja. Osallistumismaksu kattaa majoituksen, ruokailut, kaiken ohjelman ja valmennuksen sekä mahdolliset lainavarusteet. Jalkapallovarusteiksi osallistujalle riittävät ulkoliikuntavaatteet ja -kengät, mutta suosittelemme matalapohjaisia kenkiä. Nappulakengät ovat sääntöjen puitteissa lajissa kielletyt. Lisäksi lajissa käytetään silmäsuojia, jotka peittävät näön, sekä sääri- ja polvisuojia. Suojat voi lainata järjestäjältä tai tuoda omasta takaa. Leirillä on yleisavustus. Mikäli tarvitset enemmän avustusta, tuothan mukanasi oman henkilökohtaisen avustajan (emme korvaa avustajan kuluja). Tarjoamme myös kuljetuksen sitä tarvitseville osallistujille joko Helsingistä tai Karjaan juna-asemalta; kuljetuksen hinta on noin 15 euroa per henkilö.
Huomaathan, että hinnat ovat arvioita ja pienet muutokset ovat mahdollisia osallistujamäärästä riippuen.

KUINKA ILMOITTAUDUN MUKAAN?

Ilmoittautumiset on tehtävä sunnuntaihin 24.7.2022 mennessä sähköpostiviestillä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Ilmoittautumisesta tulee löytyä seuraavat asiat:

  • Osallistujan yhteystiedot (nimi, syntymäaika, puhelinnumero ja sähköposti), alaikäisen osallistujan osalta tarvitaan myös huoltajan yhteystiedot
  • Lyhyt kuvaus osallistujan näkötilanteesta ja jalkapallokokemuksesta tai vastaavasti kokemattomuudesta
  • Maininta mahdollisen avustajan tai vanhemman mukanaolosta
  • Mahdollinen tarve lainavarusteille
  • Tieto erityisruokavalioista
  • Kuljetuksen tarve leiripaikkana toimivaan Kisakeskukseen ja mistä nousisit kyytiin (Helsinki vai Karjaa)
  • Huomaathan, että osallistujapaikkoja leirille on rajoitetusti, joten toimi nopeasti!

MISTÄ VAKUUTUS LEIRIN AJAKSI?

Leiriosallistujat eivät ole vakuutettuja järjestäjän puolesta. Suosittelemme kuitenkin liikunnallisen leiritoiminnan kattavaa tapaturmavakuutusta leirin ajaksi. Autamme mielellämme oikeanlaisen vakuutuksen löytämiseksi, joten mainitse asiasta ilmoittautumisesi yhteydessä. Leirille ohjaajaksi tai avustajaksi saapuville on valmiina vakuutus järjestäjän puolesta (ei koske henkilökohtaisia avustajia).

Tiedustele lisää:

  • Susanna Halme (Old Power), puh. 0408428413, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ole rohkeasti yhteydessä ja tule osaksi ainutlaatuista tapahtumaa!

P.S. Haluaisitko tutustua lajiin jo ennen leiriä?

Aisti Sport järjestää näkövammaisjalkapalloharjoituksia läpi kesän Vantaan Kaivokselassa lauantaisin klo 12.00–13.30. Tervetuloa mukaan matalalla kynnyksellä! Valmentajien yhteystiedot ja tarkemmat tiedot löytyvät Aisti Sportin näkövammaisjalkapallosivuilta.