Paraurheilun yläkoululeiritys 2022: kevään leiri

Pyörätuolia käyttävä henkilö kelaamassa eteenpäin urheiluhallin radalla samalla kun valmentaja jarruttaa takana.

Paraurheilijat voivat nyt hakea lajista riippumatta paraurheilun yläkoululeiritykseen, joka on osa Suomen Olympiakomitean valtakunnallista urheiluakatemiaohjelmaa. 

Paraurheilun yläkoululeirit järjestetään Liikuntakeskus Pajulahdessa Lahden Nastolassa kaksi kertaa vuodessa, syksyisin ja keväisin. Kumpikin leiri kestää yhden viikon ajan (ma–pe). Tavoitteena on kehittää nuorten harjoittelu- ja elämäntaitoja monipuolisesti sekä yhdistää urheilu ja koulunkäynti joustavasti toisiaan tukevaksi kokonaisuudeksi.

Haku ensimmäisen lukukauden leiritykseen on auki 23.10.2022 asti täällä


Mitä?

Harjoittelu yläkoululeirityksessä painottuu monipuoliseen ominaisuusharjoitteluun. Harjoittelu tapahtuu paraurheilun omassa monilaji lajiryhmässä, jossa tehdään myös lajikokeiluja tai -harjoituksia.

Tarvittaessa harjoittelua sovelletaan yksilöllisesti kunkin osallistujan tavoitteet ja toimintakyky huomioon ottaen ja pohditaan yhdessä tarvittavat tukitoimet. Tukitoimista ja soveltamisesta vastaavat Pajulahden ja Suomen Paralympiakomitean valmentajat ja asiantuntijat.

Lajikokeilut ja -harjoittelu toteutetaan lajivalmentajien vetämänä. Ominaisuusharjoittelussa ja elämäntaitojen opetuksessa noudatetaan Suomen Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelman ohjeistuksia ja ne toteutetaan Pajulahden valmentajien ja asiantuntijoiden vetäminä.

Valmennuskeskusympäristössä on erinomaiset ja esteettömät olosuhteet päivittäiselle harjoittelulle, hyvät valmennuksen tukipalvelut sekä monipuolista tukea opintojen suunnitteluun ja toteutukseen.


Kenelle?

Yläkoululeiritys on tarkoitettu 7.–9. -luokkalaisille urheilusta innostuneille näkö-, kehitys- tai liikuntavammaisille nuorille. 

Leiritys on valtakunnallinen, eli siihen voi hakea eri puolilta Suomea.


Aika, paikka ja kustannukset

LEIRIVIIKOT 2022–2023

I-leiri lokakuussa: 31.10.–4.11.2022
II-leiri maaliskuussa: 6.–10.3.2023

PAIKKA

Liikuntakeskus Pajulahti, Nastola, Lahti

KUSTANNUKSET TÄYSIHOIDOLLA

328 € / henkilö /  leiri (ma–pe)

Täysihoito sisältää majoituksen (2–6 hh) ja ruokailut (aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala). Kukin leiri laskutetaan erikseen.

Taloudellista tukea leiritykseen

Urheiluopistosäätiö tukee niiden nuorten urheilijoiden liikuntaharrastusta, jotka perheen taloudellisten syiden vuoksi jäisivät leiritysten ulkopuolelle. Tuki voidaan myöntää max. yhdelle leirille / kalenterivuosi. Tuen määrä on max. 70 €/vrk. Tukea on mahdollista hakea myös yläkoululeiritykseen.

Tuki kohdistetaan Liikuntakeskus Pajulahden yhteistyökumppaneille, valmennusleiritettäville seuroille ja lajiliitoille, joten kysy mahdollisuutta tuen saamiseen ensisijaisesti omalta urheiluseuraltasi tai lajiliitoltasi, joka tarvittaessa tekee tukihakemuksen urheilijalle.

Suomen Paralympiakomitea toimii lajiliittona maalipalloilijoille, paraboccian pelaajille, paravoimannostajille, parajääkiekkoilijoille, pyörätuolirugbyn pelaajille, sokkopingiksen pelaajille, sähköpyörätuolisalibandyn pelaajille sekä näkövammaisille ampumaurheilijoille.

Jos yläkoululeiritykseen haluava urheilija harrastaa jotakin Paralympiakomitean lajiliittolajeista, Urheiluopistosäätiön tuen hakemista voi tiedustella Paralympiakomitean lajipäälliköiltä (katso yhteystiedot täältä). Jos hakija ei vielä ole valinnut itselleen tiettyä lajia, voit olla yhteydessä Paralympiakomitean kehitys- tai valmennuspäällikköön (yhteystiedot sivun alalaidassa). 

Lisätietoa Urheiluopistosäätiön tuesta ja hakemuksen tekemisestä täältä

Yläkoululeirityksen kustannuksiin avuksi voi hakea myös kertaluontoista Paralympiakomitean Startti-stipendiä.


Hae mukaan

Hakuaikaa ensimmäisen lukuvuoden leiritykseen on 23. lokakuuta 2022 asti.

Hae mukaan täällä


Lue lisää yläkoululeirityksestä Pajulahden sivustolla

Lue Tulevaisuuden tähti Liina Nuoranteen ja paralympiavoittaja Santeri Kiiverin kokemuksia omien lajiensa yläkoululeirityksestä

Lisätietoja: