Adrian Frantsi ensimmäisenä suomalaisena Special Olympics -lumilautailijana X Gamesiin

Adrian Frantsi lumilautailee Jyväskylän Laajavuoressa joulukuussa 2022.

Lahtelainen Adrian Frantsi osallistuu ensimmäisenä suomalaisena X Games -kisojen Special Olympics -lumilautailun kutsukilpailuun Yhdysvaltain Aspenissa sunnuntaina 29. tammikuuta. Frantsi, 25, matkustaa Aspeniin valmentaja Janne Piitulaisen kanssa.

– Odotan innolla hyvää ja ehjää laskua. On kovat odotukset hyvään omaan suoritukseen ja vähän jännittää. Kiva nähdä USA:n laskettelun huippupaikka, Frantsi sanoo.

Frantsi on aiemmin laskenut ulkomailla vain Italian alpeilla Madonna di Gambigliossa, josta hänen lumilautailu-uransa sai alkunsa vuonna 2017.

– Adi on laskenut laudalla lapsesta saakka, mutta Italiassa herättiin ihmettelemään, että Adihan laskee kaikki hurjimmatkin rinteet vähän kuin puolihuolimattomasti, kertaa isä Tapani Frantsi.

Jonkin aikaa myöhemmin Frantsit tapasivat Messilän laskettelukeskuksessa Special Olympics -valmentaja Janne Piitulaisen. ”Piitu” avasi Frantsille ovet Special Olympicsin maailmaan ja nyt kaksikko lähtee X Games -kisoihin.

– Tavoitteena on voittaa kisa tai ainakin laskea hyvin ja nauttia rinteestä, Frantsi linjaa.

Frantsit adoptoivat Adin Romaniasta tämän ollessa 3,5-vuotias. Poika oli hyvin pienikokoinen ja sairastellut pahasti. Lähtötilanteeseen nähden hänen liikunnallisuutensa ja eloisuutensa ovat olleet perheelle suuri ilonaihe.

– Hän on hyväntuulinen ja aina valmis jokaiseen juttuun, mitä tehdään. Spontaanisti tykkää kokeilla kaikenlaista, Tapani-isä toteaa.

Lisätiedot X Games -kisoistahttps://www.xgames.com/