Mikä on EUDAPA? Vierumäellä koulutetaan keväisin eurooppalaisia opiskelijoita soveltavan liikunnan kansainvälisiksi osaajiksi

Opiskelijoita liikuntasalin lattialla suorittamassa harjoitusta istualtaan. Viereisessä kuvassa opiskelijoita keskustelemassa pienryhmissä ryhmätyötilassa.

Haaga-Helia AMK:n järjestämä kansainvälinen soveltavan liikunnan koulutus EUDAPA (European University Diploma on Adapted Physical Activity) houkuttaa yliopisto-opiskelijoita eri puolilta Eurooppaa hankkimaan valmiudet toimia soveltavan liikunnan tehtävissä niin kotimaissaan kuin kansainvälisesti.

Jo vuodesta 2010 asti järjestetty soveltavan liikunnan EUDAPA-koulutus koostuu kolmesta 10 opintopisteen jaksosta: Adapted physical education, adapted physical activity in rehabilitation ja adapted physical activity in sports and recreation. Opiskelijalla on mahdollisuus valita jokin tai kaikki näistä kokonaisuuksista.

Opetus toteutetaan pääosin englanniksi, ja opettajina toimivat niin suomalaiset kuin eurooppalaiset asiantuntijat. Opiskelijoita kansainväliseen koulutukseen saapuu useista Euroopan yliopistoista. Tämän kevään koulutuksessa on mukana opiskelijoita Tšekistä, Espanjasta, Belgiasta, Hollannista ja Suomesta.

Opiskelu EUDAPA-koulutuksessa tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden syventää osaamistaan soveltavan liikunnan alalla. Koulutus sopii esimerkiksi liikunta-alan, kuntoutuksen ja sosiaalialan opiskelijoille.

Keväästä 2024 lähtien opintoja on mahdollista suorittaa osin verkossa ja osin osallistumalla intensiivipäiviin Vierumäen Urheiluopistolla. Tämä auttaa yhdistämään opinnot opiskelijan muihin opintoaikatauluihin.

EUDAPA-opinnot on myös mahdollista suorittaa kokonaisuudessaan 3 kuukautta kestävällä lähijaksolla Vierumäellä.

Hakuaika koulutukseen aukeaa aina loppuvuodesta – vuonna 2022 hakuaikaa oli lokakuun puolivälistä marraskuun ensimmäiselle viikolle. Tämän vuotinen lähijakso Vierumäellä alkoi tammikuun lopulla ja kestää huhtikuun loppuun.


Lisätietoja EUDAPA-koulutuksesta antaa:

Milla Reponen, lehtori
Haaga-Helia AMK
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.