In Memoriam – maalipallotuomari Taavi Oja

Taavi Oja tarkistaa maalipalloilijan lasit ennen pelin alkua.

Suomen Paralympiakomitea ilmoittaa suru-uutisen maalipallotuomari Taavi Ojan menehtymisestä. Paralympiakomitea välittää syvimmät suruvalittelunsa hänen lähiomaisilleen. 

Taavi aloitti tuomariuransa suorittamalla maalipallon tuomarikurssin vuonna 2014. Taavi oli pidetty henkilö maalipalloyhteisössä. Hän ilostutti tuomarikollegoitaan usein varsin teekkarimaisella huumorintajullaan. 

Taavi Ojan lähiomaisilta on tullut toive, että hänen kuolinsyystään kerrotaan avoimesti tietoisuuden lisäämiseksi. Hän kamppaili masennuksen kanssa ja menehtyi itsemurhaan. Lähiomaiset halusivat myös painottaa, että kukaan yksittäinen henkilö tai taho ei ole asiassa syyllinen. 

Mielenterveysasiat koskettavat monia ja niiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Jos tarvitset tukea tai apua, sitä on saatavilla esimerkiksi Mieli ry:n kriisipuhelimesta 24 tuntia vuorokaudessa: 09 2525 0111. 

Taavi Ojan muistoa kunnioitetaan maalipallon finaaliturnauksen yhteydessä lauantaina 29.4. Espoon Leppävaaran liikuntahallilla ennen klo 12.05 alkavaa peliä. 

Kuva: Henriikka Toivola