Special Subsoccer -turnaus Helsingissä 18.8. – Subsoccer ja Special Olympics Finland yhteistyöhön 

Subsoccer-pöytä Special Olympics Finland -kuosilla

Kansainvälisesti tunnettu penkkijalkapallopeli Subsoccer sekä Special Olympics Finland ovat solmineet yhteistyön, jonka myötä Suomessa lanseerataan uusi Special Subsoccer. Ensimmäinen turnaus järjestetään Maailman arvokkain pelipaita -tapahtumassa Helsingissä Bolt Areenalla perjantaina 18.8.2023 kello 17.00 alkaen.  

Subsoccer on Suomessa kehitetty penkkijalkapallopeli, jota pelataan jaloilla paripelinä läpinäkyvän pöytälevyn alla tekoviheriöllä. Kaksi tuolia toimivat pöydän päissä maaleina ja pallona toimii virallista jalkapalloa ketterämpi tekniikkapallo. 

Ensimmäiset Subsoccer-pelit toimitettiin asiakkaalle 2019. Sen jälkeen Subsoccer-penkkijalkapalloa on pelattu melkein jokaisen suuren jalkapallosarjan tapahtumissa. Suomen ensimmäinen virallinen Subsoccer-joukkue oli HIFK Fotboll ja maailmalla Subsoccer-pelejä on tehty esimerkiksi Ajaxin, Southamptonin ja Red Bull Leipzigin joukkueiden käyttöön. Lisäksi pelejä on tehty Sevillan, Juventuksen, Newcastlen, Inter Milanin sekä Borussia Dortmundin pelaajille. 

Special Subsoccerin hienous piilee siinä, että lajia voivat pelata yhdenvertaisesti niin Special Olympics -urheilijat kuin jalkapallon ammattilaispelaajatkin. Ensimmäinen Special Subsoccer -turnaus järjestetään Maailman arvokkain pelipaita -tapahtumassa perjantaina 18.8.2023 kello 17.00 alkaen.

Special Subsoccer -turnaukseen osallistuu maksimissaan 16 lähempänä tapahtumaa julkistettavaa urheilijaa. Ammattilaisjalkapalloilijoiden ja sosiaalisen median vaikuttajien haastajina toimivat erikseen turnaukseen valittavat Special Olympics -urheilijat. 

– Subsoccer-penkkijalkapallo on alun perin kehitetty peliksi, jota aikuinen voi pelata pienen lapsen kanssa tasavertaisesti. Subsoccerin tärkeänä tavoitteena on tarjota yhdenvertainen pelikokemus kaikille, jotka Subsocceria pelaavat. Emme voi kuvitella parempaa yhteistyökumppania kuin Special Olympics, Subsoccerin perustaja Jarno Saarinen hehkuttaa. 

– Kevään aikana olemme testanneet peliä moneen otteeseen. Olimme mukana yhteisessä tapahtumassa, missä Subsoccer teki 1000 euron lahjoituksen paraurheilulle Maailman arvokkain pelipaita -kampanjaan. Sieltä lähti ajatus Special Olympics -yhteistyölle. Hienoa että Special Subsoccer saa arvoisensa startin 18. elokuuta Maailman arvokkain pelipaita -tapahtuman yhteydessä, Paralympiakomitean kumppanuuspäällikkö Timo Mäkynen iloitsee. 

Yrityksillä on mahdollisuus toimia Special Subsoccer -turnauksessa oman pelaajansa sponsorina ja olla näin mukana tukemassa Special Olympics -toimintaa. Turnauksessa käytettävät pelipaidat huutokaupataan tapahtuman jälkeen. Koko turnauksen tuotto lahjoitetaan Suomen Paralympiakomitealle vammaisten lasten ja nuorten urheilemisen ja liikunnan harrastamisen tueksi Maailman arvokkain pelipaita -kampanjan kautta.

Lisätiedot Maailman arvokkain pelipaita -tapahtumasta

Osta liput Maailman arvokkain pelipaita -tapahtumaan Ticketmasterista

Lisätiedot yhteistyöstä: 

Timo Mäkynen 
Suomen Paralympiakomitea, kumppanuuspäällikkö 
040 159 8199 
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jarno Saarinen 
Subsoccer, perustaja 
040 701 9342 
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
 
*****

Subsoccerin säännöt  

Subsoccerin alkuperäisen idean on keksinyt Jarno Saarinen vuonna 2008 Espanjassa Torreviejassa. Peli on kehitetty nykyiseen muotoonsa Suomessa ja sen myynti alkoi vuoden 2019 tammikuussa. Subsoccerin säännöt ovat hyvin yksinkertaiset, ja peli sopii niin harrastamiseen ja hauskanpitoon kuin kilpailuun ja turnauksiinkin. 

  • Kivi-paperi-sakset minipelin voittaja aloittaa. 
  • Aloituspotku oman maalialueen sisäpuolelta. 
  • Ensimmäisenä kolme maalia tehnyt on erän voittaja.  

Special Subsoccer 
 
Subsoccer on Suomessa kehitetty penkkijalkapallopeli, jota pelataan jaloilla paripelinä läpinäkyvän pöytälevyn alla tekoviheriöllä. Kaksi tuolia toimivat pöydän päissä maaleina ja pallona toimii virallista jalkapalloa ketterämpi tekniikkapallo.

Special Subsoccerin hienous piilee siinä, että lajia voivat pelata yhdenvertaisesti niin Special Olympics -urheilijat kuin jalkapallon ammattilaispelaajatkin. 

Special Subsoccerin säännöt ovat samat kuin Subsoccerissa. Special Subsoccerissa voidaan järjestää cup-muotoinen turnaus neljän, kahdeksan tai kuudentoista pelaajan kesken. Jokaisen ottelun voittaja pääsee jatkoon. 
 
Jarnon vinkit: Näin kuvaat Subsoccer-videon 

  • Media: Instagram Reels tai Tiktok 
  • Kamera: Oma puhelin pystysuunnassa 
  • Kulma: Pelin sivulta noin 45 asteen kulmassa 
  • Kesto: 5-10 sekuntia 
  • Parhaat maalit tai hauskimmat tilanteet 
  • Yllättävä paikka tai yllättävät pelaajat 

Näillä Jarno Saarisen vinkeillä on toteutettu yli 25 miljoonan näyttökerran video.