Pyörätuolibiljardin MM-kilpailut marraskuussa turkulaisessa kauppakeskuksessa

Jouni Tähti

Pyörätuolibiljardin 9-pallon MM-kilpailut järjestetään 21.–23. marraskuuta 2014 Turun kauppakeskus Hansassa. Viisinkertainen pyörätuolibiljardin 9-pallon maailmanmestari Jouni Tähti saa kisat melkein kotiovelleen.

– Olen todella innoissani, että saatiin kisa Suomeen ja Turkuun. Olen monta kertaa miettinyt, että täällä olisi hienoa pelata ja näyttää Suomea muille pyörätuolipelaajille. En usko, että täällä on ketään aikaisemmin käynyt, paitsi Ruotsin Henkka Larsson, sanoi puolustava maailmanmestari, Turun naapurikunnassa Kaarinassa asuva Tähti.

– Turku on minulle ainoa oikea pelipaikka. Toivon mukaan tulee paljon katselijoita, kun pelipaikkana on keskustan tunnetuin kauppakeskus Hansa. Siellähän vilisee ihmisiä tuhatmäärin päivittäin. Biljardikin saa näkyvyyttä. Kiitos kauppakeskukselle, että päästään pitämään kisat siellä.

Tähti odottaa pelikavereitaan innolla.

– Japanilaisen Takahiron haluan tänne vaikka pakolla. Hän on pari kertaa peruuttanut MM-kisamatkan viime hetkillä, mutta toivottavasti pääsee nyt Suomeen. Ja on kiva tavata taas muutkin pelaajat, joten saadaan hieno tapahtuma aikaiseksi.

Turkulainen biljardivälineiden asiantuntija Biljardihuolto Oy toimittaa Hansaan neljä huippuluokan pelipöytää. Kilpailu pelataan perjantaiaamusta sunnuntai-iltaan.

Lähde: Suomen Biljardiliitto

Lisätiedot: Suomen Biljardiliitto ry, www.sbil.fi