Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty - Paraurheilijoista apuraha Inkki Inolalle ja Nette Kivirannalle

 Inkki Inola hiihtämässä paralympialaisissa, Nette Kiviranta laskemassa laskettelukelkallaan rinnettä kilpailuissa.

Urheilusta vastaava ministeri Sandra Bergqvist on myöntänyt 76 talvilajien urheilijalle urheilija-apurahan. Ministeri myönsi urheilijoille yhteensä 766 000 euroa. Korkeimman, 20 000 euron apurahan sai 13 urheilijaa, joiden joukossa ovat myös paralympiahiihtäjä Inkki Inola ja hänen opashiihtäjänsä Arttu Kaario. 10 000 euroa sai 32 ja 6 000 euroa 31 urheilijaa, ja heidän joukossaan on talvilajien paraurheilijoista alppihiihtäjä Nette Kiviranta.

Apurahan tarkoituksena on turvata urheilijoille taloudelliset edellytykset ammattimaiselle valmentautumiselle niin, että urheilijat voivat menestyä kansainvälisissä arvokisoissa. Apurahaa myönnettäessä otetaan huomioon kansainväliset näytöt, menestysmahdollisuudet ja tuloskehitys suhteessa kansainväliseen tasoon.

- Talvilajien urheilijoilla on edessään Milano-Cortina 2026 talvikisoja edeltävä kilpailukausi, jolloin jaetaan Olympialaisten ja Paralympialaisten kiintiöidyt paikat eri lajeissa. Siksi talvilajien apurahoja harkittaessa on huomiota kiinnitetty, nuorten ohella, menestymismahdollisuuksiin myös tulevissa karsintakisoissa, sanoo liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist.

Apurahoja harkittaessa pidetään tavoitteena pitkäjänteistä tukijärjestelmää, mikä tarkoittaa, että arvioinnissa tarkastellaan kahden edellisen kilpailukauden tuloksia ja tuloskehitystä.

Apurahapäätökset tehdään kuitenkin vuosittain valtion talousarvion rajoissa. Apurahaa ei myönnetä urheilijoille, joiden verotettavat tulot tai selkeästi osoitettavissa olevat kilpailupalkkiot viimeisimmässä vahvistetussa verotuksessa (2022) ylittävät 80 000 euroa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö päätti apurahan saajista Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön esityksestä.

 

Lisätietoja:

Kari Niemi-Nikkola
Ylitarkastaja, opetus- ja kulttuuriministeriö
0295 330 103


Apurahan saaneet paraurheilijat


Alppihiihto

Kiviranta Nette, 10 000

Maastohiihto

Inola Jere Inkki, 20 000
Kaario Arttu, 20 000

 

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote


Lue lisää:

Talvilajien urheilija-apurahat jaettiin – Inkki Inola ja opashiihtäjä Arttu Kaario nousivat suurimmalle apurahalle

Peking 2022: Inkki Inola jätti kaiken ladulle ja ylsi uransa parhaaseen arvokisahiihtoon

Neljälle paraurheilijalle talvilajien urheilija-apurahaa – Inola ja Sormunen nousivat apurahaurheilijoiksi