Kolmen yhdistyksen Hattutemppu-hanke on esimerkki seuratuen mahdollisuuksista

Sirkustelua

Helsingin Invalidien Yhdistys, Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaiset sekä Helsingin ja Uudenmaan MS-yhdistys saivat vuoden 2014 seuratukihaussa 26 000 euron tuen Hattutemppu-hankkeelleen.

Hankkeen tarkoitus on lisätä liikuntamahdollisuuksia yhdistysten jäsenille. Liikuntaa pyritään lisäämään perheliikunnan, lajikokeilujen ja muiden järjestöjen liikuntatarjonnan kautta.

Hanke järjestää 22. marraskuuta Perhesirkus-tapahtuman yhdessä Sirkus Magentan kanssa Helsingin Invalidien Yhdistyksen tiloissa. Tapahtumaan ovat tervetulleita perheet, joissa vanhemmalla tai lapsella on liikunta- ja/tai näkövamma tai toimintakyky on muuten rajoittunut. Tervetulleita ovat myös isovanhemmat lastenlastensa kanssa. Reilu 30 henkilöä on tähän mennessä ilmoittautunut mukaan.

Marras- ja joulukuussa järjestetään jäsenten toiveesta hydrospinning-lajikokeilu Mäkelänrinteen uimahallissa omalla kustannuksella. Alle viikossa lajikokeiluun ilmoittautui lähes 20 henkilöä, suurin osa näkövammaisia. Alkuvuodesta 2015 on tulossa lajikokeiluna etnobic-tanssia ja kuntonyrkkeilykurssi.

Hattutemppu-hanke on lähtenyt hyvin käyntiin ja yhdistykset aikovat hakea seuratukea myös toiselle vuodelle.

Hattutemppu-hankkeen Facebook-sivutwww.facebook.com/hattutemppu

Teksti: Hattutemppu-hankkeen liikuntakoordinaattori Marjo Vainikka

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää seuratoiminnan kehittämistukea urheiluseuroille ja yhdistyksille vuodelle 2015. Seuratukea voivat hakea kaikki VAU:n jäsenyhdistykset. Hakemukset on tehtävä 12.12.2014.

Seuratukihakemukset ja lisätiedotOpetus- ja kulttuuriministeriön sivut