VAU:n ja Tukilinjan Startti-stipendi auttaa harrastajia ja yhdistyksiä liikkeelle

Kelkkalaskija vilkuttaa hississä

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry ja Tukilinja-lehti käynnistävät Startti-stipendijärjestelmän, jolla tuetaan matalan kynnyksen vammaisurheilu- ja -liikuntatoimintaa.

Yksilöhakijoina Startti-stipendiä voivat hakea omassa urheilulajissaan alkutaipaleella olevat mutta harrastuksessaan tavoitteelliset vammaiset liikunnan harrastajat ja urheilijat iästä riippumatta. Hakijoina voivat olla myös sellaiset seurat ja yhdistykset, joissa järjestetään vammaisurheilu- tai -liikuntatoimintaa tai joissa suunnitellaan tällaisen toiminnan aloittamista.

Etusijalla stipendin saajina ovat harrastajat ja seurat, joilta puuttuvat riittävät resurssit harrastuskuluihin. Stipendejä ei ole tarkoitettu kansainvälisen tason huippu-urheilun kulujen kattamiseen eikä seuratoiminnan jatkuviin rakenteellisiin kuluihin, kuten ohjaajan palkkioihin tai tilavuokriin.

Myönnettävien stipendien suuruus on max. 500 euroa/yksilöhakija ja max. 1000 euroa/yhteisöhakija. Stipendit rahoittaa Tukilinja-lehti. Stipendin saajilta edellytetään, että stipendi käytetään hakukohteeseen. Kun stipendi on käytetty, VAU:lle lähetetään kertomus ja valokuva stipendin käyttökohteesta.

– Olen tyytyväinen VAU:n ja Tukilinjan väliseen kumppanuuteen, jonka avulla voidaan oikeasti auttaa ihmisiä löytämään tiensä liikuntaharrastusten pariin, sanoo Iiris Tenhunen, Tukilinja-lehteä julkaisevan Vammaisten koulutuksen ja työllistymisen tuki VKTT ry:n puheenjohtaja.

– On hienoa, että tuki kohdistuu sekä yksittäisiin liikkujiin että yhdistyksiin. Nyt meillä on mahdollisuus tukea niin uusien harrasteryhmien käynnistymistä kuin yksilöä uuden lajin aloittamisessa, toteaa VAU:n toiminnanjohtaja Riikka Juntunen.

Startti-stipendin haku on kahdesti vuodessa: helmikuun loppuun ja lokakuun loppuun mennessä. Stipendipäätöksistä ilmoitetaan hakijoille kevään osalta huhtikuun loppuun ja syksyn osalta joulukuun loppuun mennessä.

 

Hakulomakehttps://www.webropolsurveys.com/S/233358C0E15FAC94.par

Lisätiedot Startti-stipendin hakemisesta: VAU, koulutuskoordinaattori Piia Korpi, puh. 044 767 1368, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.