Brasilian istumalentopallonaiset totuttelevat lumeen ja treenaavat kotiparalympialaisiin Pajulahdessa

Suellen Delangellica

Brasilian naisten istumalentopallojoukkue saapui Liikuntakeskus Pajulahteen jo edellisenä sunnuntaina ja leireili alkuviikon ennen kuin vammaisurheilun kansainvälinen Pajulahti Games -kilpailutapahtuma alkoi perjantaina.

Ulkomaanleiri ja -turnaus pitkine matkoineen ei ole ihan halpaa lystiä, mutta Brasiliassa halutaan menestyä laajalla rintamalla vuoden 2016 Rio de Janeiron olympialaisissa ja paralympialaisissa. Niinpä myös naisten istumalentopallolle on riittänyt taloudellista tukea.

Valtion tuki Brasilian paralympiakomitealle on noussut hieman, mutta ennen kaikkea uudet sponsorit mahdollistavat lisäpanostukset istumalentopalloon.

- Vaikka lentopallo on Brasiliassa iso laji, ei istumalentopallolla tai vammaisurheilulla muutenkaan ollut juuri sponsoreita ennen kuin nyt, kun Rion kisat lähestyvät, kertoi Brasilian joukkueen kapteeni Suellen Delangellica.

Brasilia hävisi Pajulahti Games -turnauksen avausottelunsa Hollannille erin 2-3, vaikka voitti kaksi ensimmäistä erää, mutta Riossa joukkue tavoittelee Delangellican mukaan tosissaan mitalia.

- Kolmannessa erässä annoimme Hollannille ainakin 20 pistettä omilla virheillä. Keskittyminen hieman karkasi, Delangellica totesi.

Brasilialaiset saapuivat hyiseen Suomeen kotimaansa lähes 30 asteen lämmöstä. Delangellica ei ollut koskaan ennen nähnyt lunta.

- Olemme käyneet mm. hiihtämässä. Se oli vaikeaa, mutta mahtava kokemus. Täällä on niin kaunista ja ihmiset ovat vieraanvaraisia, Delangellica kehui Pajulahtea.

Seitsemän lajin Pajulahti Games -kilpailutapahtuma alkoi perjantaina kolmen lajin - maalipallon, istumalentopallon ja sokkopingiksen - voimin. Lauantaina kilpaillaan näiden lajien lisäksi myös pyörätuolirugbyssa, yleisurheilussa, voimanostossa ja judossa.

 

Vammaisurheilun kansainvälinen Pajulahti Games -kilpailutapahtuma, Nastola 16.-18.1.2015, 1. kilpailupäivän tuloksia

Maalipallo
Naiset
Israel-USA 7-6
Kanada-Näpäjä (Suomi) 7-6
Suomi-Israel 4-3
USA-Kanada 3-3

Miehet
Ruotsi-Liettua II 4-10
Suomi I-Näpäjä (Suomi) 12-6
Suomi II-Liettua I 6-16
Näpäjä (Suomi)-Ruotsi 2-12
Liettua II-Suomi II 12-2
Liettua I-Suomi I 10-15

Istumalentopallo
Naiset
Unkari-Venäjä 0-3 (17-25, 13-25, 9-25)
Hollanti-Brasilia 3-2 (20-25, 19-25, 25-22, 25-16, 15-10)
Suomi-Unkari 3-0 (25-21, 25-19, 25-13)

Illan loput tulokset maalipallosta ja istumalentopallosta sekä sokkopingiksen kaikki tulokset löytyvät osoitteesta www.pajulahtigames.fi