Kari korvasi Karin IBSA:n maalipallokomitean johdossa

Kari Marklund ja Kari Räsänen

Pajulahti Games -kilpailutapahtuman yhteydessä Nastolassa todistettiin seremoniallista vallanvaihtoa, kun pitkään näkövammaisten kansainvälisen urheilujärjestön IBSA:n maalipallokomitean puheenjohtajana toiminut ruotsalainen Kari Marklund jätti paikkansa toisen Karin, suomalaisen Kari Räsäsen haltuun. Puheenjohtajan pestin symbolina toimi musta pikkutakki, jonka Marklund auttoi Räsäsen päälle.

Räsänen on ollut maalipallon parissa erilaisissa tehtävissä vuoden 1991 Lahden EM-kilpailuista lähtien. Hän siirtyy puheenjohtajaksi IBSA:n maalipallon sports directorin paikalta ja on toiminut mm. Lontoon paralympialaisten maalipallon technical delegatena. Hänet on myös jo valittu samaan pestiin myös vuoden 2016 Rion paralympialaisiin. Vielä tämän vuoden Pajulahden turnauksessakin Räsänen toimi tuomarina.

- Puheenjohtajaksi siirtymisen myötä vähennän technical delegaten hommia, kilpailupaikkojen tarkistamista, tuomareiden kouluttamista jne. Matkustaminen saattaa hieman vähentyä, joskin puheenjohtajallekin tulee melko paljon reissaamista. Puheenjohtajan työ on enemmän yhteydenpitoa esimerkiksi Kansainväliseen Paralympiakomitean IPC:hen, Räsänen kertoi.

Räsänen jatkaa kaimansa Marklundin erinomaista työtä lajin kehittämisessä.

- Teimme viime syksynä strategisia linjauksia, joista ehkä tärkein on nuorten kansainvälisen kilpailujärjestelmän kehittäminen. Tarvitaan alueellisia nuorten kilpailuja ja arvokilpailuja, Räsänen kertoo.

Hänen mukaansa muita kehityskohteita maalipallossa ovat mm. naismaalipallo, maalipallon levittäminen entistä laajemmalle Etelä- ja Väli-Amerikan, Aasian ja Afrikan maihin, maalipallon medianäkyvyyden lisääminen ja kansainvälisten kilpailujen laadun kohottaminen.