Ilkka Tuomisto seitsemäs MM-kilpailujen perinteisen kympillä

Ilkka TuomistoKuva: Arkistokuva/Maiju Torvinen/Paralympiakomitea

Ilkka Tuomisto oli parhaana suomalaisena seitsemäs vammaishiihdon MM-kilpailuiden toiseksi viimeisenä kilpailupäivänä Cablessa. Perinteisen keskimatkoilla kilpailleista muista suomalaisista Maija Järvelä oli kahdeksas ja Sini Pyy 14:s.

Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa kilpailevalle Tuomistolle perinteisen kymppi on mieluinen matka, mutta suoritus lauantaina ei ollut toivotunlainen.

- Ei ollut sellaista rentoa kovaa lyöntiä mitä hyvässä kunnossa pystyn näyttämään. Aika lailla oli tämän hetken kunnon mukainen veto, lähtökohtiin nähden ok, muttei silti tyytyväinen voi olla. Suksi oli tänään hyvä, ja se olisi antanut mahdollisuuden taistella jopa mitaleista, mutta mies ei ole siinä kunnossa nyt. Nyt tarvitaan kunnon treenijakso lopputalven lumille, Tuomisto sanoi.

Henkilökohtaiset kilpailut Cablessa ovat ohi, mutta sunnuntaina hiihdetään viesti.

- Lähdetään jättämään kaikki viimeisetkin voimat tältä reissulta. Mielenkiintoinen kisa. En ole aiemmin päässyt viestiä hiihtämään kansainvälisissä karkeloissa, joten lähdetään haistelemaan tunnelmaa, Tuomisto sanoi.

Naisten vastaavassa luokassa kisoissa ampumahiihdossa kaksi pronssia voittanut Maija Järvelä sijoittui kahdeksanneksi. Kelkkahiihtäjien viidellä kilometrillä Sini Pyy oli 14:s, ja kuvasi kilpailuaan kohtalaiseksi.

- Eka kierros oli vaikea, mutta toisella parani meno huomattavasti. Kädet ovat melko jumissa tällä hetkellä, eikä pysty ihan maksimisuoritusta tekemään. Harmittaa tietysti, kun suksi oli loistava ja tiedän, että itsestänikin on parempaan, Pyy sanoi.

Lähde: Hiihtoliiton tiedotus

Vammaismaastohiihdon ja -ampumahiihdon MM-kilpailut, Cable, USA 24.1.-1.2.2015

Miehet, pystyhiihtäjät 10 km (p): 1) Vladislav Lekomtcev Venäjä 25.41,4, 2) Rushan Minnegulov Venäjä -16,2, 3) Ihor Reptjuh Ukraina -34,9,…7) Ilkka Tuomisto Suomi -1.21,1.
Naiset, pystyhiihtäjät, 5 km (p): 1) Oleksandra Kononova Ukraina 15.53,0, 2) Ljudmila Ljashenko Ukraina -40,5, 3) Helene Ripa Ruotsi -1.15,8,…8) Maija Järvelä Suomi -2.36,9.
Naiset, kelkkahiihtäjät, 5 km: 1) Andrea Eskau Saksa 16.02,3, 2) Oksana Masters USA -5,1, 3) Mariann Marthinsen Norja -9,9,…14) Sini Pyy Suomi -6.07,1.