Maija Järvelä päätti arvokilpailu-uransa Cablen MM-viestiin

Maija JärveläKuva: Arkistokuva/Maiju Torvinen/Paralympiakomitea

Suomen joukkue päätti vammaishiihdon MM-kilpailuissa Cablessa suorituksensa viestin kuudenteen sijaan. Neljän urheilijan joukkue saavutti Yhdysvaltain Wisconsinissa käydyissä kilpailuissa kaksi pronssia, joista molemmat toi uransa viimeisissä arvokilpailuissa hiihtänyt ampumahiihtäjä Maija Järvelä.

Suomen neljästä osuudesta Ilkka Tuomisto hiihti ensimmäisen ja viimeisen, Järvelä toisen ja Sini Pyy kolmannen. Tuomisto tuli avausosuudelta keulassa vaihtoon, Järvelä lähetti Pyyn kolmantena matkaan, Pyyn osuudella sijoitus putosi viimeiseksi, mutta Tuomisto nosti joukkuetta taas ankkuriosuudella kuudenneksi. Viestissä (4x2,5km) voiton vei Ranska ennen Venäjää ja Ukrainaa.

- Oli mukavaa hiihtää tänään, ja pystyttiin kaikki rennosti hiihtämään hyvä kisa joukkueena. 2,5 kilometrin osuus on vielä siitä kiva, että siinä voi vähän hullutella. Oli ehdottomasti mukava hiihtää Maijalle vielä viimeinen kisa näin tiiminä, Tuomisto sanoi.

Järvelä nautti hiihdosta uransa viimeisessä arvokisastartissaan.

- Olihan se herkkua päästä keulasta omalle osuudelle ja omakin meno oli parasta täällä. Kovassa seurassa sain kyllä hiihdellä, kun aikalailla miesten seassa. Hyvä päätös kisoille ja arvokisauralleni. Oli kyllä kivaa hiihtää viestiä, ja kaikki hiihti tasoonsa nähden tosi hyvin. Iso kiitos huoltotiimille: suksella ei ainakaan tarvinnut antaa yhtään tasoitusta tänään. Huomenna kotia kohti ja kevään mittaan hiihtelen luultavasti vielä muita kisoja, Järvelä sanoi.

Pyy nautti myös kokemuksestaan.

- Meillä oli tosi kivaa viestissä. Ile ja Maija hiihtivät todella kovat osuudet ja minäkin tein kisojen parhaan suoriukseni, vaikka ei vauhti ihan muiden joukkueiden mukaan riittänytkään. Lopputulokseen olemme tyytyväisiä ja sitä on hyvä lähteä nostamaan tulevina vuosina, Pyy sanoi.

Tuomisto on kiertänyt Järvelän kanssa samassa joukkueessa monet arvokisat ja maailmancupit.

- Iso kunnianosoitus urheilijalle, joka on tehnyt pitkän päivätyön hiihdon parissa ja samalla saavuttanut hienoja tuloksia, Tuomisto kehui.

Lähde: Hiihtoliiton tiedotus

 

Vammaismaastohiihdon ja -ampumahiihdon MM-kilpailut, Cable, USA 24.1.-1.2.2015

Avoin sekaviesti, 4x2,5km: 1) Venäjä 29.47,5, 2) Ukraina 30.26,8, 3) Norja 30.38,9,.... 6) Suomi 34.01,6 (Ilkka Tuomisto, Maija Järvelä, Sini Pyy, Tuomisto).