Vammaisurheilu ja erityisliikunta lajiliitoissa -arviointiraportin julkistaminen 25.2. Helsingissä

Aija Saari

Vaikka erityisliikuntaa ja vammaisurheilua on toteutettu lajiliittojen toimesta jo pitkään, ollaan toiminnan arvioinnissa vasta alkutaipaleella.

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella on käynnistetty liikuntajärjestöjen arviointiprosessi, jota toteuttavat Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU, LIKES-tutkimuskeskus ja Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry. Osana tätä työtä on valmistunut VAU:n tutkimuspäällikkö Aija Saaren toteuttama arviointi vammaisurheilun ja erityisliikunnan tilasta lajiliitoissa.

Vammaisurheilu ja erityisliikunta lajiliitoissa -arviointiraportin julkistamistilaisuus järjestetään keskiviikkona 25. helmikuuta 2015 klo 13.00–14.30 Helsingissä, Valo-talolla (Radiokatu 20, sali 2–3).

Tilaisuuden avaa valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja Leena Harkimo. Opetus- ja kulttuuriministeriön puheenvuoron käyttää ylitarkastaja Hannu Tolonen. Tilaisuudessa kuullaan arvioinnin lähdöt, keskeiset tulokset ja suositukset sekä keskustellaan jatkotoimenpiteistä.

Arviointi julkaistaan valtion liikuntaneuvoston julkaisusarjassa nimikkeellä Vammaisurheilu ja erityisliikunta lajiliitoissa (Valtion liikuntaneuvoston julkaisuja 2015:1).

Lisätiedot: OKM, Minna Paajanen, puh. 0295 3 30239, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja VAU, Aija Saari, puh. 040 506 4208, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.