VAU:n jäsenyhdistys, hankasalmelainen Lylmi ry sai 13 500 euroa työllistämistukea

Liikunta-asioista vastaava ministeri Carl Haglund myönsi 46 seuralle valtionavustusta työllisyyttä edistäviin hankkeisiin. Hankkeilla työllistetään 47 työtöntä tai työttömyysuhan alla olevaa 16–29-vuotiasta nuorta. Työllistämisjaksot vaihtelevat 4–9 kuukauteen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön katsannossa urheilun ja liikunnan alueella Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n jäsenyhdistykset rinnastuvat urheiluseuroihin ja ovat näin oikeutettuja hakemaan seuratukea ja seurojen työllistämistukea siinä missä seuratkin. Yksi työllisyyttä edistäviin hankkeisiin tukea saaneista 46 seurasta olikin VAU:n jäsenyhdistys Lylmi ry Hankasalmelta.

Lylmi – joka ei ole lyhennys mistään – edistää vammaisten, erityistä tukea tarvitsevien, pitkäaikaissairaiden, mielenterveyskuntoutujien ja oikeastaan kaikkien muidenkin jollain tapaa yhteiskunnan marginaalissa olevien asiaa liikunnan, kulttuurin ja muiden aktiviteettien keinoin.

Lylmi sai OKM:ltä 13 500 euron ja yhdeksän kuukauden mittaisen tuen. Kaikkiaan myöntösummat vaihtelivat 4 500 euron ja 26 000 euron välillä.

– Palkattava henkilö on nuori parikymppinen kaveri, jolla on itselläänkin ollut elämässään ongelmia terveytensä kanssa, mutta on personal traineriksi kouluttautunut. Tarkoitus on aloittaa Hankasalmen ja Muuramen alueen kylissä matalankynnyksen liikuntakokeiluja, Lylmi ry:n liikuntavastaava Varpu Pöyhönen kertoi.

Lylmi ry on melko nuori yhdistys, jonka toiminta muotoutuu edelleen. Lasten ja nuorten Sporttiskerho on toiminut muutaman vuoden. Näytelmäkerho ei ole tällä hetkellä toiminnassa, mutta pyöriessään se tuotti elämyksiä osallistujajoukolleen – juuri sitä, mihin yhdistys pyrkiikin.

– Yhdistyksemme suurin saavutus tähän asti on se, kun saimme paikallisen invalidiyhdistyksen kanssa aloitteen kautta Hankasalmelle oman vammaisyhdistyksen pari vuotta sitten, Pöyhönen sanoi.

Lisätiedot työllistämistuesta ja myönnetyt avustuksetOKM:n sivut