Täydellinen päivä toi Matti Suur-Hamarille lumilautacrossin MM-kullan

Matti Suur-HamariKuva: Arkistokuva/Maiju Torvinen/Paralympiakomitea

Matti Suur-Hamari voitti lumilautacrossin maailmanmestaruuden Espanjan La Molinassa järjestettävissä vammaislumilautailun MM-kilpailuissa. Kyseessä on historian ensimmäinen vammaislumilautailun arvokilpailumitali Suomelle. Kilpailun kakkoseksi laski yhdysvaltalainen Evan Strong ja kolmanneksi kanadalainen Alex Massie.

Lumilautacrossi laskettiin hyvin haastavassa säässä. Kova tuuli ja runsas lumisade hankaloittivat laskemista, mutta siitä huolimatta kisa saatiin käytyä normaalisti läpi. Suur-Hamari voitti aikalaskut ja siirtyi ykkösenä kaaviolaskuihin yli 2,5 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen yhdysvaltalaiseen Mike Sheaan. Kaaviolaskuihin jatkoi 16 parasta.

– On ihan käsittämättömän hieno fiilis. Kaikki meni niin nappiin kuin vain voi mennä. Treneeistä asti oli tosi varma fiilis laskea, vaikka keli kääntyikin tosi pahaksi. Tuuli ja lunta satoi tosi paljon, joten voitelu nousi suureen rooliin. Juha (Guttorm) laittoi liukkaat pulkat ja lääkkeet osuivat kohdilleen niin mikäs siinä – kaikki meni nappiin, Suur-Hamari kommentoi viitaten crossin päävalmentajaan Juha Guttormiin, joka toimi kisoissa myös Matin voitelijana.

– Keli oli tosi huono, joten linjavalinnat olivat suuressa roolissa. Jos poikkesi yhtään ränniltä, niin hitaaksi meni. Radalla oli niin paljon lunta. Meillä osui nyt kaikki kohdilleen, eikä ollut hädän päivää.

Suur-Hamarilla oli kisoista hyvä tunne jo edellispäivän treeneistä lähtien:

– Jo eilisissä treeneissä oli fiilis, että nyt mennään lujaa. Jenkkipoikien kanssa kun laskettiin hiittejä niin pystyin ne helposti voittamaan. Silloin ajattelin, että nyt voi onnistua. Aikalaskujen jälkeen alkoi viimeistään homma selviytymään. Silloin ajattelin, että jos vaan laskee puhtaat laskut, niin hyvillä sijoilla ollaan. Nyt lähdetään syömään hyvät sapuskat. Huominen on vapaa ja sitten aletaan treenaamaan banked slalomia.

Banked slalom on lumilautailun ratalaskumuoto, jossa ei pujotella porttien tai keppien muodostamaa rataa, vaan kurvaillaan kallistetuista kaarista. Banked slalomin maailmanmestaruudesta kisataan lauantaina 28.2.

Lähde: Lumilautaliiton tiedotus

Lisätiedot