Jukolan viestin julkkisjoukkue kerää varoja vammaisten lasten liikuntaan

Minna Kauppi, Lassi Hurskainen, Jaana Pelkonen, Kaj Kunnas ja Oona TolppanenKuva: Seppo Väli-Klemelä

Jukolatiimi2015 on ensi kertaa Jukolan viestin yhteydessä toteutettava hyväntekeväisyysprojekti, jossa seitsenhenkisen joukkueen muodostavat suomalaiset huippu-urheilun, viihdemaailman ja politiikan vaikuttajat suunnistavat läpi Louna-Jukolan yön. Projekti syntyi vapaaehtoisvoimin rakkaudesta lajiin ja halusta tehdä hyväntekeväisyyttä. Tiimi kerää varoja Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n lasten ja nuorten liikunnan hyväksi pääkohteenaan syksyn 2015 Junior Games. 

Raudanlujan tiimin rungon muodostavat urheilu- ja mediapersoona Aleksi Valavuori, urheilutoimittaja Kaj Kunnas, juontaja-jalkapalloilija Lassi Hurskainen, kansanedustaja-juontaja Jaana Pelkonen, fitness-urheilija Oona Tolppanen sekä hiihtäjä Krista Pärmäkoski. Maailman parhaimpiin suunnistajiin lukeutuva ja Vuoden Urheilijana palkittu Minna Kauppi toimii tiimin henkisenä johtajana ja sparraajana.

Osa tiimiläisistä on ollut Jukolassa aiemminkin paikan päällä, mutta vain Pärmäkoski tunnustautuu lajin harrastajaksi. Useita Venlojen viestien avausosuuksia aiemmin hienosti vetänyt Pärmäkoski kohtaa nyt saman haasteen Jukolan yössä.

– Koskaan en ole yösuunnistanut, ja pientä kutkutusta on, mutta eiköhän siitä kunnialla selvitä, lohkaisi Pärmäkoski.

– Olen urheiluromantikko, ja Jukola on merkinnyt minulle aina isoa palasta suomalaista kulttuuria. Seitsemän osuutta Suomen kauniissa kesäyössä, ei se siitä paljon parane, hekumoi Aleksi Valavuori.

– Odotan projektin tarjoavan minulle iloa, naurua, innostusta, parempaa kuntoa ja uusia ystävyyksiä, tiivisti Kaj Kunnas.

– Valitettavasti läheskään kaikki eivät ole löytäneet liikunnan iloa, mistä olenkin hyvin huolissani. Eri lajeja koko ikäni harrasteena koen tämän itseni haastamisena hyvän asian puolesta, kertoi Jaana Pelkonen.

– Haluan osallistumisellani madaltaa kaikkien kynnystä lähteä liikkumaan. Ja voiko siihen olla parempaa tapaa kuin heittää tällaiselle ummikolle kartta käteen ja työntää metsään, nauroi Oona Tolppanen.

– Uusissa lajikokeiluissa piilee aina uuden onnistumisen ja kiksien saannin mahdollisuus. Tällä porukalla kun lähdemme hyvän asian puolesta kampanjoimaan, voi matkalla tapahtua vaikka mitä, virnisti Lassi Hurskainen.

– Erityisen hauskaa projektissa on olla mukana lietsomassa huippuosaajia eri aloilta nauttimaan ja hieman
kärsimäänkin Jukolan yöllisten seikkailujen aikana. Tavoitteena on kuitenkin se, että jokainen voi tulla rinta rottingilla maaliin kaikki rastit löytäneenä. Itse vedän hengessä mukana ja tarvittaessa myös varajuoksijana, Minna Kauppi selventää omaa rooliaan.

Joukkueen apuna kevään aikana toimivat liikuntapalveluyritys Vauhtisammakko sekä suunnistuksen lajivalmennukseen erikoistunut Sporzz, jotka treenauttavat tiimiläiset tarvittaessa kuntoon ja tarjoavat lajivalmennusta suunnistuksen saloihin.

Tiimin seitsemäs paikka vapaana

Sinä voit vaikuttaa Jukolatiimin matkaan osallistumalla viimeisen tiimiläisen rekrytoimiseen! Ehdotusten perusteella heitämme ”seitsemännelle veljekselle” haasteen lähteä mukaan tuottamaan hyvää lasten ja nuorten vammaisliikunnalle. Ehdokkaiden nimeämiseen voi osallistua perjantaista 27.2. lähtien Jukolan Facebook-sivuilla sekä Twitterissä hashtagillä #jukolatiimi.

Lähde: Louna-Jukolan viestintä

Lisätiedot: projektin johtaja Annamaria Väli-Klemelä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 044 371 2775

Lisätiedot Junior Games -kisoista