Puhtaan urheilun kultainen kapula siirtyi maalipallolta ampumahiihdolle

Erkki Miinala ja Ville HaapalaKuva: Jarno Artika

Kesän 2014 Espoon maalipallon MM-kilpailujen pääsihteeri Hannele Pöysti ja maalipalloilija Erkki Miinala luovuttivat Suomen Antidopingtoimikunta ADT:n puhtaan urheilun kultaisen kapulan Kontiolahden ampumahiihdon MM-kilpailuille Joensuun keskustassa keskiviikkona järjestetyissä avajaisissa.

Puhtaan urheilun puolesta ja dopingia vastaan tehtävää työtä kuvastava kultainen kapula on nähty lukuisissa kansainvälisissä arvokilpailuissa Suomessa vuodesta 2008 alkaen. Nyt kapula siirtyi maalipallolta ampumahiihdolle, kun Pöysti ja kotikisoista MM-hopeaa voittamassa ollut Miinala ojensivat kapulan Kontiolahden kisojen kilpailunjohtaja Ville Haapalalle ja junioriapumahiihtäjä Siiri Silvastille.

– Espoossa järjestettiin viime vuonna historian ensimmäiset maalipallon maailmanmestaruuskilpailut Suomessa. Urheilijat ja kisavieraat tulevat muistamaan kisat ikuisesti hyvästä tunnelmasta. Toivotamme onnea Kontiolahden kisajärjestäjille ja uskomme, että myös nämä kisat tullaan muistamaan pitkään hyvistä kisajärjestelyistä ja pohjoiskarjalaisesta iloisuudesta, Pöysti ja Miinala sanoivat.

Lähde: ADT:n ja Ampumahiihdon MM-kilpailujen tiedotus

Kultaisen kapulan luovutus Yle Areenassa (ajasta 22:00 alkaen)