”Se oli pojat temppu!” – KSI Kotka palasi vallankahvaan miesten istumalentopallossa

KSI KotkaKuva: Arkistokuva/Antero Aaltonen

Kotkan Seudun Invalidit ehti hallita miesten istumalentopalloa Suomessa lähes kyllästymiseen asti 12 kauden ajan vuosina 2000–2011. Sitten siilinjärveläinen ZZ Toivala nappasi valtikan kotkalaisilta, ja muutaman vuoden ajan se näytti pysyvältä olotilalta.

Kauden 2014–2015 SM-finaalissa, ja vieläpä ZZ Toivalan kotisalissa, KSI Kotka kuitenkin nappasi mestaruuden takaisin erin 3–1 (27–25, 14–25, 25–11, 25–23) ja katkaisi Toivalan kolmen mestaruuden putken.

– Se oli pojat temppu! Tosi mahtavaa, ei voi sanoin kuvata tunnetilaa. Se oli pelattu voitto, hehkutti Kotkan pelaajavalmentaja Timo Herranen.

Vielä SM-turnauksen alkusarjassa ZZ Toivala oli Kotkaa parempi erin 2–1. Finaalissa vaaka kuitenkin kallistui kotkalaisten suuntaan. Etenkin ratkaiseva neljäs erä oli molemmilta joukkueilta tasokasta istumalentopalloa.

– Nopea pelaaminen ja torjuntapeli olivat vahvuuksiamme. Me olimme myös joukkue isolla J:llä, Herranen arvioi mestaruustekijöitä.

Miesten SM-sarja pelattiin kaudella 2014–2015 poikkeuksellisesti vain yhtenä turnauksena, kun ei löytynyt riittävästi joukkueita tahkoamaan pidempää SM-sarjaa. Kaikkien osapuolten toiveissa luonnollisesti on, että seuraavalle kaudelle saataisiin taas kasaan pidempi SM-sarja.

– Toivotaan, että tulee uusia joukkueita, Herranen totesi ja heitti mahdollisiksi tulijoiksi Palokan Pyryn ja Tampereen Seudun Invalidit.

Miesten SM-pronssi meni LVI Helsingille, joka jätti taakseen Palokan Pyryn ja ZZ Toivalan kakkosjoukkueen.

SM-turnauksen tulokset

Lisätiedot