Vammaisurheilu oli Jukolan viestin suurin suomalaisvoittaja

Antti Rusi, Leo Immonen, Tiia Immonen ja Mats Dahlen

Vaikka suunnistuksen Jukolan viestin ja Venlojen viestin voitot menivät Paimion Louna-Jukolassa Norjaan ja Ruotsiin, löytyi viestistä myös yksi suuri suomalaisvoittaja: suomalainen vammaisurheilu ja -liikunta.

Julkisuuden henkilöistä koostunut Jukolatiimi selvitti Jukolan viestin mainiosti. Loppusijoitus oli 1057. ja hyväntekeväisyyspottiin kertyi 20 000 euroa. Tuotot menevät VAU:n lasten ja nuorten Junior Games -kisojen hyväksi.

Tämän lisäksi myös perinteinen Jukolan viestin sanoma oli osoitettu Paimion Louna-Jukolassa VAU:lle. Jukolan sanoma on vuodesta 1950 saakka toiminut perinne, jossa lähetetään tervehdys jollekin ajankohtaiselle, tärkeäksi katsotulle taholle.

Sanoman luki viestin voittaneen norjalaisen Kristianstand OK:n suomalaisjäsen Mats Dahlén. Sanoman vastaanottivat VAU:n kerho- ja vertaisohjaaja Antti Rusi, sporttiklubilainen Leo Immonen ja tämän äiti Tiia Immonen.

Jukolatiimin lopullisessa kokoonpanossa juoksivat maastohiihtäjä Krista Pärmäkoski, fitness-urheilija Oona Tolppanen, Iholla-tv-sarjasta tuttu Esko Kyrö, jalkapalloilija ja Elixirin juontaja Lassi Hurskainen, urheilutoimittaja Kaj Kunnas, mystinen Teräsmies sekä media- ja urheilupersoona Aleksi Valavuori.

Jukolatiimin valmentajina ja sparraajina toimivat Minna Kauppi ja Pekka Hyysalo. Jukolatiimin kokoonpano muuttui hieman alkuperäisestä, kun muusikko Kim Herold ja kansanedustaja Jaana Pelkonen joutuivat jäämään pois kisasta. Heidät korvasivat Esko Kyrö ja Teräsmies.

Louna-Jukolan sanomawww.jukola.com/2015/ajankohtaista/jukolan-viestin-sanoma-2015

Lisätiedot Jukolatiimistäjukolatiimi.com

Lisätiedot Junior Games -kisoistawww.vammaisurheilu.fi/liikunta-ja-urheilu/lapset-ja-nuoret/junior-games