Ahos-apuraha mahdollistaa kouluttautumisen köyhtymättä

Annika Salonen matkusti Ahos-apurahan turviin Los Angelesin Special Olympics -kesämaailmankisoihin tutustumaan Unified-koripallon tuomaritoimintaan.

VAU:n ja Suomen Punaisen Ristin alaisen Ahos-säätiön myöntämiä Ahos-apurahoja voi hakea kahdesti vuodessa oman osaamisensa kehittämiseen vammaisurheilun ja -liikunnan alalla. Seuraava apurahahaku päättyy lokakuun loppuun. Omavastuuosuus kouluttautumisen kustannuksista on 20 prosenttia. Ahos-apurahaa voi hakea myös maksimissaan kuusi kuukautta jälkikäteen.

Ahos-apurahaa voi hakea monenlaiseen kouluttautumiseen niin Suomessa kuin ulkomailla. Tässä joitain esimerkkejä Ahos-apurahan mahdollisista hakukohteista:

1) Ulkomaiset seminaarit ja koulutustapahtumat

Vuonna 2016 järjestetään esimerkiksi Euroopan soveltavan liikunnan järjestön EUCAPA-konferenssi 15.–17.6. Tšekin Olomoucissa sekä kansainvälinen urheilutieteen ICSEMIS-konferenssi Brasilian Santosissa olympialaisten ja paralympialaisten välissä 31.8.–4.9.

2) Kotimaiset koulutukset

Ahos-apurahaa voi hakea esimerkiksi vammaisurheilun ja -liikunnan ohjaajakoulutuksiin, Iloliikuttaja-vertaisohjaajakoulutukseen tai Nuori toimija -koulutukseen.

3) Itse räätälöidyt opintomatkat

Esimerkiksi valmentajat, tuomarit ja toimitsijat voivat hakea Ahos-apurahaa ja lähteä oman lajinsa kansainvälisiin kisoihin imemään oppia. Vuonna 2016 ovat edessä myös Rion paralympialaiset, joissa on aineksia monenlaisiin opintomatkoihin. Itseräätälöidyissä kokonaisuuksissa ennakkosuunnittelu ja sen tarkka raportointi hakemukseen ovat avainasemassa.

4) Itse järjestetyt koulutukset

Palloliitto toimi tienraivaajana järjestämällä keväällä 2015 soveltavan jalkapallon ohjaajakoulutuksen Ahos-apurahan avulla. Lajiliitot, liikunnan aluejärjestöt tai yksittäiset seuratkin voivat järjestää itse valmentaja-, tuomari- tai ohjaajakoulutuksia Ahos-apurahaa hyväksi käyttäen. Itse järjestettyjen koulutusten Ahos-apurahahaun osalta tulee olla yhteydessä hyvissä ajoin VAU:n koulutuskoordinaattoriin Piia Korpeen.

Lisätiedot ja hakulomake

Ahos-apurahan saajat kevään 2015 haussa