Keihäänheittäjä Jani Tissarille hopeaa kehitysvammaisten maailmankisoista 

Jani Tissari

Hankasalmelainen Jani Tissari voitti hopeaa keihäänheitosta kehitysvammaisten urheilun kansainvälisen INAS-järjestön maailmankisoissa Ecuadorissa.

Tissari heitti tuloksen 42,30, joka on linjassa miehen tämän kauden tulosten kanssa. Tissarin olisi täytynyt heittää lähelle ennätystään (47,23), jotta olisi hätyytellyt kultamitalistin, Ranskan Thierry Washetinen voittotulosta 46,21.

– Mitaliin olen tyytyväinen, mutta ehkä vähän hermoilin ja se näkyi tekniikassa, arvioi 34-vuotias Tissari, joka oli ainoa suomalaisurheilija yhdeksän lajin maailmankisoissa.

Hankasalmelaisen hermoilu oli normaalia kisajännitystä, vaikka jonkin verran kisojen alla on hermostusta aiheuttanut myös Ecuadorin suurin tulivuori Cotopaxi, joka alkoi purkautua elokuun puolivälissä.

Maailmankisojen järjestelytoimikunta siirsi turvallisuussyistä osan kilpailupaikoista kauemmas Cotopaxista. Kisojen aikaan tulivuori on pysynyt rauhallisena, vaikka täysimittainen purkautuminen voi yhä käynnistyä hetkenä minä hyvänsä.

INAS Global Games on kehitysvammaisten urheilun INAS-järjestön suurin kilpailutapahtuma. INAS on toinen maailman suurista kehitysvammaisten urheilujärjestöistä. Siinä missä Special Olympics on suunnattu kaikille kehitysvammaisille henkilöille, on INAS enemmän huippu-urheiluun suuntautunut järjestö.

INAS-luokituksen saaneet urheilijat voivat parhaimmillaan päästä kilpailemaan paralympialaisissa, jossa kehitysvammaiset urheilijat ovat mukana hyvin suppealla lajivalikoimalla yleisurheilussa, uinnissa ja pöytätenniksessä. Jani Tissarin laji keihäänheitto ei esimerkiksi kuulu kehitysvammaisten urheilijoiden lajiohjelmaan paralympialaisissa.

Kehitysvammaisten INAS-maailmankisat, Ecuador 20.–27.9.2015

Yleisurheilu

Miehet

  • Keihäs: 1) Thierry Washetine Ranska 46,21, 2) Jani Tissari Suomi 42,30, 3) Lenine Cunha Portugali 33,98.

Lisätiedot kisoistawww.inas.org