Tähti kelasi MM-hopeaa: "Tuli sentään kauden paras aika"

Leo-Pekka Tähti, kuva: Riku Valleala

Pyörätuolikelauksen suomalainen huippunimi Leo-Pekka Tähti kasvatti mittavaa palkintokokoelmaansa hopealla parayleisurheilun MM-kisojen 100 metrin finaalissa Qatarin Dohassa.

Tähti teki T54-luokan pikamatkan alkuerien kärkiajan 13,95 ja kohensi sen finaalissa lukemiin 13,84. Se riitti toiseen sijaan. Mestariksi Dohassa kiirehti kiinalainen Yang Liu ajalla 13,77.

– Tuli sentään kauden paras aika. Siihen pitää olla tyytyväinen. Voittoa läksin hakemaan, mutta Liu oli parempi. Sille ei voinut mitään, Tähti totesi.

Tähden mukaan suoritukseen ei jäänyt paljon jossiteltavaa.

– Lähtö ei ollut ihan paras mahdollinen, mutta maksiminopeusvaihe kulkee nyt todella hyvin. Tästä saa hyvää kannustinta ensi vuoden paralympiakisoihin Rioon. Siellä sitten näytetään.

Kolmanneksi pikamatkalla kelasi 200 metrin mestaruuden aiemmin Dohassa voittanut hollantilainen Kenny van Weeghel ajalla 13,92.

Tähdelle mitali oli Dohan kisojen ensimmäinen. Luokkansa 200 metrin finaalissa hän oli kuudes. Tähti voitti 100 metriä vuoden 2011 MM-kisoissa Christchurchissä ja 2013 MM-kisoissa Lyonissa.

Esa-Pekka Mattila kelasi T54-luokan 100 metrin alkuerässään viidenneksi ajalla 14,87. Se ei riittänyt finaalipaikkaan.

Henry Manni finaalin, Tuomas Mannille ennätys

T34-luokan 400 metrin kärkipari, Tunsian Walid Ktila ja Henry Manni otti 800 metrillä tuntumaa toistensa vauhtiin samassa alkuerässä.

Mestaruuden 400 metrillä vienyt Ktila oli 800 metrin alkuerän nopein ajalla 1.52,02. MM-hopean 400 metrillä napannut Manni oli toinen ajalla 1.52,28.

Manni pystyi jo lopussa varmistelemaan toista sijaansa ja suoraa loppukilpailupaikkaa.

– Se meni niin kuin suunnittelin. Lopussa ei tarvinnut hirveästi yrittää. Tästä jäi hyvä fiilis maanantaiseen finaaliin, Manni totesi.

Toisessa erässä kelannut Henryn pikkuveli Tuomas Manni oli erässään viides ennätyksellään 1.53,50. Ennätys koheni komeat viisi sekuntia, mutta ei kantanut Mannia loppukilpailuun.

– Mukava ja rento veto. Oli tosi hyvä olo. Harmittaa vaan, etten lopussa jaksanut mennä kovempaa. Tyytyväinen täytyy olla, kun ennätys paranee viisi sekuntia, Manni totesi.

Alkuerien nopein oli jälkimmäisen alkuerän voittanut Arabiemiraattien Mohamed Hammadi MM-kisojen ennätysajalla 1.51,14.

Lähde: SUL:n tiedotus

PARAYLEISURHEILUN MM-KILPAILUT, DOHA, QATAR 21.–31.10.2015, 4. KILPAILUPÄIVÄ

Miehet

• 100 m, T54, alkuerät, erä 2: 1) Yang Liu Kiina 14,20,… 5) Esa-Pekka Mattila Suomi 14,87.
  • 100 m, T54, alkuerät, erä 3: 1) Leo-Pekka Tähti Suomi 13,95.
  • 100 m, T54, finaali: 1) Yang Liu Kiina 13,77, 2) Leo-Pekka Tähti Suomi 13,84, 3) Kenny van Weeghel Hollanti 13,92, 4) Yanfeng Cui Kiina 14,20, 5) Saichon Konjen Thaimaa 14,25, 6) Samuel Carter Australia 14,34, 7) Marc Schuh Saksa 14,35, 8) Erik Hightower USA 14,47.
  • 800 m, T34, alkuerät, erä 1: 1) Walid Ktila Tunisia 1.52,02, 2) Henry Manni Suomi 1.52,28.
  • 800 m, T34, alkuerät, erä 2: 1) Mohamed Hammadi Arabiemiraatit 1.51,14,… 5) Tuomas Manni Suomi 1.53,50.

SUORAT LÄHETYKSET DOHAN MM-KILPAILUISTA YLE AREENASSA

• Ti 27.10. klo 17.40–19.45: mm. 400 m miehet T54 (Tähti), 400 m naiset T54 (Kotaja) ja 100 m miehet T51 (Piispanen) finaalit
  • La 31.10. klo 16.45–18.45: mm. 400 m miehet T51 finaali (Piispanen)