Haasta maailmanmestari pyörätuolibiljardiotteluun Liikuntamaassa

Jouni Tähti

Jouni Tähti on yksi maailman parhaista pyörätuolibiljardin pelaajista. Hän on viisinkertainen maailmanmestari ja 18-kertainen Euroopan mestari kaikki lajimuodot mukaan lukien.

Hän on Suomen ainoa kilpatason pyörätuolibiljardin pelaaja. Niinpä hän on tottunut mittaamaan tasonsa kotimaassa käveleviä pelaajia vastaan.

– Suomen top-20:n ulkopuolella olevia vastaan pärjään oikein hyvin. Sitä parempien kanssa pitää loksahtaa kaikki palaset kohdalleen, että voin pelata voitosta, Tähti arvioi.

Entä jos kävelevän pelaajan pitäisi pelata pyörätuolista istuen?

– Siinä tapauksessa uskoisin, että kaikki suomalaiset häviäisivät minulle. Se on ihan oma maailmansa, kun lyötäessä tukikättä joutuu nostamaan olkapään tasalle. Jos vastustaja saisi vuoden treenata tuolista pelaamista, niin voisi pärjätä, mutta kylmiltään ei, Tähti sanoo.

Kenellä tahansa on mahdollisuus haastaa Tähti biljardiotteluun 5.–7. marraskuuta Liikuntamaa-messutapahtumassa, joka järjestetään Apuväline 2015 -messujen yhteydessä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tähti on tavattavissa ja haastettavissa Messukeskuksen E-hallissa Liikuntamaan biljardipisteellä. Pyörätuolibiljardia voi Liikuntamaassa pelata myös kaverin kanssa, jos ei vielä tunne olevansa valmis haastamaan mestaria.

Liikuntamaa on joka toinen vuosi Apuväline-messujen yhteydessä Tampereella järjestettävä Suomen suurin vammaisurheilun ja -liikunnan esittelytapahtuma. Liikuntamaan järjestää Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU.

Lisätiedot Liikuntamaastawww.liikuntamaa.fi

Lue laajempi artikkeli Jouni Tähdestä tuoreesta Vammaisurheilu & -liikunta -lehdestä (sivut 20–21)