Slovenia pudotti Suomen mitalipeleistä naisten istumalentopallon EM-kilpailuissa

Arkistokuva

Suomi hävisi Slovenialle 0–3 (23–25, 23–25, 17–25) naisten istumalentopallon Euroopan mestaruuskilpailujen puolivälierässä Slovenian Podcetrtekissä. Järjestäjämaa jatkaa mitalipeleihin ja Suomi pelaa turnauksen kahtena viimeisenä pelipäivänä sijoista 5–8.

Kaikki kolme alkulohko-otteluaan hävinnyt Suomi tuli avauserään vahvalla peli-ilmeellä ja johti erää vielä 18–15-tilanteessa. Loppuerä meni hermoillessa ja kotijoukkue kampesi lopussa ohi 25–23-erävoittoon. Toinen erä oli vielä yhtä tasainen, mutta kolmannessa taistelu-ilme alkoi jo hieman rakoilla.

– Vastaanotto toimi niin, että saimme luotua hyökkäyspaikkoja. Hyökkäyksissä vain ei ollut tehoja, harmitteli Suomen valmentaja Eeva-Liisa Hildén.

Suomi on hävinnyt kaikki turnauksen neljä otteluaan suoraan erin 0–3, mutta vastassa ovat olleet ne neljä joukkuetta, jotka olivat Suomen edellä myös viime vuoden MM-kilpailuissa. Sama nelikko – Venäjä, Hollanti, Ukraina ja Slovenia – pelaa EM-kilpailuissa mitaleista.

Perjantain sijoitusottelussa Suomi kohtaa Unkarin, joka on ehdottomasti voitettavissa oleva vastustaja. Edellisessä arvokilpailukohtaamisessaan vuoden 2013 EM-kilpailuissa Suomi voitti Unkarin suoraan kolmessa erässä. Tuolloin Suomi sijoittui kuudenneksi. Nyt hakusessa on viides sija, joka vaatii kahden viimeisen ottelun voittamista.