Suomi voitti Unkarin ja pelaa 5. sijasta naisten istumalentopallon EM-kilpailuissa

Arkistokuva: Hanna-Maria Sariluoto

Suomi saavutti avausvoittonsa naisten istumalentopallon Euroopan mestaruuskilpailuissa Slovenian Podcetrtekissä, kun Unkari kaatui erin 3–0 (25–17, 25–20, 25–17) sijoitusottelussa sijoista 5–8. Voiton myötä Suomi pääsee pelaamaan lauantain päätöspäivänä sijoista 5–6. Vastaan asettuu Saksa.

Suomi aloitti Unkari-ottelun myrskyn lailla ja johti toiseen tekniseen aikalisään mennessä peräti 16–3.

– Sitten tuli muutama huono vastaanotto ja tilanne kiristyi huomattavasti. Onneksi tytöt klaarasivat kuitenkin erän itselleen, Suomen valmentaja Eeva-Liisa Hildén totesi.

Toisessa erässä mentiin puolestaan pitkään tasatahtia, kunnes lopussa Suomi karkasi voittoon. Kolmannessa erässä hyvä syöttöpeli turvasi otteluvoiton.

– Pientä terävyyttä vielä kaivataan lauantain Saksa-peliin, Hildén sanoi.

Suomen ja Saksan edellinen arvokilpailukohtaaminen oli vuoden 2013 EM-kilpailujen vastaavassa vaiheessa, ottelussa sijoista 5–6. Tuolloin Saksa oli parempi suoraan erin 3–0 ja Suomi sijoittui kuudenneksi. Viime vuoden MM-kilpailuissa Suomi oli kahdeksas ja Saksa kymmenes, mutta joukkueet eivät kohdanneet toisiaan.

Slovenian EM-kilpailujen loppuottelussa lauantaina kohtaavat Ukraina ja Venäjä. Ottelun voittaja varmistaa paikan vuoden 2016 Rio de Janeiron paralympialaisiin.