Suomi sijoittui kuudenneksi naisten istumalentopallon EM-kilpailuissa

Arkistokuva

Suomi hävisi Saksalle erin 0–3 (18–25, 23–25, 15–25) naisten istumalentopallon Euroopan mestaruuskilpailujen sijoitusottelussa Slovenian Podcetrtekissä. Tappion myötä Suomi sijoittui EM-kilpailuissa kuudenneksi, samalle sijalle kuin kaksi vuotta sitten edellisissä EM-kilpailuissakin.

– Kahdessa ensimmäisessä erässä oli mahdollisuudet erävoittoihin, mutta sorruimme helppoihin virheisiin. Kolmannen erän alku oli hankala, kun aloitukset eivät nousseet, kertasi Suomen valmentaja Eeva-Liisa Hildén.

Suomi pelasi kaikkia viittä turnauksessa paremmin sijoittunutta joukkuetta vastaan ja hävisi kaikki pelit erin 0–3. Seitsemänneksi sijoittuneen Unkarin Suomi puolestaan voitti suoraan 3–0. Kuudes sija vaikuttaa siis aikalailla sementoidulta suomalaisille.

– Erot edellä oleviin joukkueisiin ovat pienet. Tästä päät pystyyn ja harjoittelemaan, valmentaja Hildén loi uskoa.

Euroopan mestaruuden ja turnauksessa jaossa olleen paikan vuoden 2016 Rio de Janeiron paralympialaisiin vei Ukraina äärimmäisen niukalla 3–2-finaalivoitolla Venäjästä. Eurooppalaisjoukkueet voivat havitella paralympiapaikkaa vielä keväällä Kiinassa järjestettävässä karsintaturnauksessa.