Seuratukea haettavissa lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien edistämiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä Seuratoiminnan kehittämistuki, tuttavallisemmin Seuratuki on tarkoitettu urheilu- ja liikuntaseurojen toiminnan kehittämiseen. Seuratuen avulla toteutetaan erityisesti lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä edistetään matalan kynnyksen seuratoiminnan kehittämistä.

Pienin haettava tuki on 2 500 euroa/vuosi. Suurimmillaan tuki voi olla 15 000 euroa vuodessa. Seuran omarahoitusosuuden tulee olla vähintään 25 prosenttia. Kaikkiaan Seuratukea jaetaan neljä miljoonaa euroa.

Tukea voivat hakea liikuntaa tai urheilua järjestävät paikalliset rekisteröityneet yhdistykset. Tämä kattaa mm. kaikki Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n paikalliset jäsenyhdistykset.

Helsingin Invalidien Yhdistyksen (HIY), Helsingin ja Uudenmaan Näkövammaisten (HUN) ja Helsingin ja Uudenmaan MS-yhdistyksen (HUMS) yhteinen Hattutemppu-hanke on viime vuosien merkittävin vammaisyhdistysten hanke, joka on toteutettu Seuratuen avulla. Hattutemppu-hankkeessa yhdistyksille palkattiin kahden vuoden ajaksi yhteinen liikuntakoordinaattori ja toteutettiin erilaisia lajikokeiluja. Eri toimijoiden yhteishankkeita katsotaankin hakuvaiheessa hyvällä. Hattutemppu-hankkeesta voi lukea lisää Vammaisurheilu & -liikunta -lehden numerosta 2/2015 (sivut 38–39, linkki lehteen sivun alalaidassa).

Seuratukea haetaan nyt ensimmäistä kertaa sähköisenä. Sähköinen haku tapahtuu osoitteessa www.seuraverkko.fi. Hakemusta valmisteltaessa hakijan on ensin tutustuttava huolellisesti annettuihin hakuohjeisiin ministeriön verkkosivuilla. Hakuaika alkaa 19.11. ja päättyy 18.12.

VAU:n jäsenyhdistyksiä Seuratuen hakemiseen liittyvissä asioissa auttaa Teemu Lakkasuo, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 040 565 1001

Lisätiedot Seuratuesta: OKM, ylitarkastaja Sari Virta, puh. 0295 330 377, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Juttu Hattutemppu-hankkeesta Vammaisurheilu & -liikunta -lehdessä (sivut 38–39)