Kantoselle, Ylöselle, Vilmille ja Nybergille VAU:n Vuoden Urheiluteko -palkinnot

Leevi Ylönen, Malin Nyberg, Hanna Vilmi, Tatu Kantonen

Uimari Tatu Kantonen, pyörätuolirugbynpelaaja Leevi Ylönen, sokkopingiksenpelaaja Hanna Vilmi ja keilailija Malin Nyberg palkittiin Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n Vuoden Urheiluteko -palkinnoilla Suomen Urheilugaalassa Helsingin Hartwall Areenalla.

VAU:n Vuoden Urheiluteko -palkinnot

Tatu Kantonen, Turku, uinti

Kantonen valloitti suomalaisten televisionkatsojien sydämet avoimella tyylillään kehitysvammaisten Special Olympics -maailmankisoissa Los Angelesissa. Turkulaisuimarin pettymyksen kyyneleet päämatkan hylkäyksen jälkeen vaihtuivat seuraavana päivänä onnen kyyneliin palkintopallin korkeimmalla korokkeella 100 metrin vapaauinnin jälkeen.

Leevi Ylönen, Helsinki, pyörätuolirugby

Ylönen on pelannut kolme kautta pyörätuolirugbya Yhdysvaltain kovatasoisessa sarjassa ja on Suomen pyörätuolirugbymaajoukkueen kantava voima. Vaikka pyörätuolirugby on äärimmäisen fyysinen kontaktilaji, pärjää pienikokoinen helsinkiläispelaaja kentällä nopeudellaan, pelituolin hallinnallaan ja oveluudellaan. Oli Suomessa järjestettyjen EM-kilpailujen toiseksi paras maalintekijä syksyllä 2015.

Hanna Vilmi, Helsinki, sokkopingis

Vilmi on ollut viime vuodet hallitseva naispelaaja näkövammaisille henkilöille suunnatussa mailapelissä sokkopingiksessä. Sai uralleen kruunuksi maailmanmestaruuden keväällä 2015 Etelä-Koreassa usean Euroopan mestaruuden jatkeeksi. On osoittanut kotimaan kilpailuissa pärjäävänsä mainiosti myös maailman parhaimmistoon kuuluville miespelaajille. Hoitanut pelaamisen ohessa myös opiskelujaan ja toiminut näin esimerkkinä nuoremmille pelaajille.

Malin Nyberg, Hammarland, keilailu

Nyberg oli keväällä Tampereen SM-kilpailuissa paras elinsiirron saanut keilaaja miehet mukaan lukien. Ahvenanmaalaisen huippukausi täydentyi elokuussa kahteen kultamitaliin elinsiirron saaneiden MM-kilpailuissa Argentiinassa. Kyseessä olivat hänen uransa ensimmäiset elinsiirron saaneiden kansainväliset arvokilpailut.