Pajulahti Games 2016: Pelaajapulasta huolimatta maalipallonaiset roikkuvat parhaiden mukana

Susanna Halme

Suomen naisten maalipallo on elänyt vahvempiakin vaiheita kuin tällä hetkellä, kun maajoukkueeseen saatiin nimettyä vain neljä pelaajaa. Suomen nuori ja tiivis joukkue pelasi kuitenkin ennakkoluulottoman avauspäivän erittäin kovatasoisessa Pajulahti Games -turnauksessa.

Naisten kuuden joukkueen turnauksessa Suomi on ainoa maa, joka ei selviytynyt syyskuun paralympialaisiin Rio de Janeiroon. Mukana Pajulahdessa on mm. vuoden 2014 MM-kilpailujen mitalikolmikko USA, Venäjä ja Turkki.

Suomi hävisi perjantaina Israelille 1–4 ja USA:lle 0–4, mutta onnistui näiden ottelujen välissä voittamaan Ukrainan 3–2. Juuri Ukraina teki selvää Suomen paralympiahaaveista vuoden 2015 IBSA:n maailmankisojen puolivälierävoitollaan.

– Siinä oli kaksi hyvää peliä ja yksi vähän heikompi. Ukrainan onnistuimme voittamaan ja Israeliakin vastaan pelasimme voitosta. Sen sijaan USA:ta vastaan tuntui kuin pelaajat olisivat vähän jännittäneet, joskin vastuskin oli maailman kovinta luokkaa, Suomen valmentaja Heikki Juvonen totesi.

Suomi onnistui kuitenkin pitämään USA:n vain neljässä maalissa, kun esimerkiksi Turkki joutui taipumaan USA:ta vastaan viidesti ja Israel kymmenen kertaa.

– Puolustuksen peruspilarit ovat hyvin kohdillaan, mutta takana oleva tauko vähän näkyy yksittäisinä lipsahduksina, Juvonen totesi.

Maalinteko on Suomen pahin murheenkryyni. USA:ta vastaan Suomi ei saanut maalitiliä auki, vaikka pääsi kolmesti yrittämään rankkarista.

Suurin ongelma suomalaisessa naisten maalipallossa on pelaajien vähyys. Missään maassa maalipalloilijoita ei ole ruuhkaksi asti, mutta sentään täysi kuuden pelaajan joukkueellinen. Suomen maajoukkuenelikon muodostavat Krista Leppänen, Iida Kauppila, Susanna Halme ja Raisa Kuusela.

– Pienestä pelaajamäärästä huolimatta pystymme kilpailemaan maailman parhaita maita vastaan, Juvonen katsoi asian positiivista puolta.

Lisätiedot ja tulospalveluwww.pajulahtigames.fi