Elinsiirron saaneiden lasten ja nuorten liikuntaleiri Vantaalla 13.–16.7.2016

Liikunnallinen kesäleiri elinsiirron saaneille lapsille ja heidän perheenjäsenilleen järjestetään 13.–16. heinäkuuta 2016 Vantaalla.

Leirille voi hakea elinsiirron saanut, elinsiirtoa odottava tai munuais-, maksa-, sydän- tai keuhkosairautta sairastava lapsi tai nuori ja hänen perheensä. Mukana on oltava vähintään yksi aikuinen huoltaja.

Leiri on osa kansainvälistä European Transplant Sport Week -tapahtumakokonaisuutta. Samanaikaisesti leirin kanssa Vantaalla ovat käynnissä elinsiirron saaneiden Euroopan mestaruuskilpailut.

Leiri on EU:n tukema ja osallistuminen, hotellimajoitus ja ruokailut ovat maksuttomia leirille hyväksytyille lapsille ja nuorille sekä heidän perheenjäsenilleen. Ainoastaan matkat ovat omakustanteiset. Osallistujilla tulee olla oma tapaturma- ja matkavakuutus.

Leirin ohjelmaan kuuluu liikuntakokeiluja, vierailu Linnanmäen huvipuistossa Helsingissä sekä elinsiirron saaneiden EM-kilpailujen tunnelman aistimista ja mahdollisuus kokeilla joitain kisalajeja.

Leiri toteutetaan matalan kynnyksen periaatteella, eikä aiempaa liikuntaharrastusta edellytetä leirille osallistumiseen.

Leirille valitaan perheet ilmoittautumislomakkeen tietojen mukaan ja valituille ilmoitetaan valinnasta henkilökohtaisesti. Leirin järjestäjät pyytävät leirille valittuja täyttämään elinsiirron saaneen henkilön terveydentilaa koskevan lomakkeen, joka lähetetään leirille valituille ilmoittautumisajan päätyttyä.                                                                                             

Ilmoittautumiset 29.4. mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella, joka löytyy TÄÄLTÄ.