Keskustelutilaisuus Lappeenrannan Kisapuiston jäähallin esteettömyyskartoituksesta 30.3.

Kuva: Lappeenrannan kaupunki

Opetus- ja kulttuuriministeriön jakamien liikuntapaikkojen rakennusavustusten uusitut, esteettömyyttä korostavat kriteerit ovat osaltaan vaikuttaneet siihen, että uusia liikuntatiloja rakennettaessa tai vanhaa saneerattaessa on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota esteettömyysasioihin.

Liikuntatilojen esteettömyyttä arvioitaessa tarvitaan erityisosaamista, kuten tietoa vammaisurheilulajien tarpeista. Tämän vuoksi Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU on kouluttanut liikuntapaikkoihin erikoistuneita esteettömyyskartoittajia. Esteettömyyskartoittajat kartoittavat olemassa olevia tiloja ja selvittävät esteettömyyden nykytilan. Kartoitusraporttia voidaan käyttää suunnittelun apuna peruskorjauksen yhteydessä.

Lappeenrannan Kisapuiston jäähallin laaja peruskorjaus on suunnitteilla vuodelle 2018. Lappeenrannan kaupunki on tilannut VAU:lta esteettömyyskartoituksen jäähalliin. Kartoituksen tulevat tekemään esteettömyyskartoittajat Jukka Parviainen ja Jani Hägg 29.–30.3.2016.

VAU kutsuu paikallisten yhdistysten väkeä, kunnallisten vammaisneuvostojen edustajia sekä kaikkia muita liikuntapaikkojen esteettömyydestä kiinnostuneita keskustelemaan Kisapuiston jäähallin esteettömyyskartoituksesta sekä kuulemaan yleisesti liikuntatilojen esteettömyydestä. Maksuton tilaisuus järjestetään Etelä-Saimaan Invalidit ry:n loma- ja kokoushotelli Marjolassa keskiviikkona 30. maaliskuuta 2016 klo 16.00–18.00.