Tuomisto viides ja Pyy kuudes maailmancupissa Vuokatissa

Ilkka Tuomisto (kuva: Heidi Lehikoinen)

Ilkka Tuomisto ja Sini Pyy olivat hyvässä vauhdissa parahiihdon maailmancupin sprinttipäivänä Vuokatissa. Karsinnan kakkoseksi hiihtänyt Tuomisto oli perinteisen sprintissä lopulta viides, Pyy kuudes.

Koko päivän hyvin liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa hiihtäneelle Tuomistolle jäi finaalissa jossiteltavaa.

– Harmittaa pirusti finaali, olisi ollut paljon enemmän sanottavaa siinä. Muutamaan otteeseen jouduin kolariin. Ukrainalainen veti parin sadan metrin jälkeen lähdöstä mäen päällä poikittain eteen, ja siinä oli sitten sukset sekaisin. Jouduin tekemään aika paljon töitä, että sain sen jälkeen porukan kiinni. Seuraavan mäen päälle sainkin porukan kiinni. Siinä kuitenkin veti yksi kaveri suksille, ja vauhdit taas pois. Ei siinä ollut enää paljon tehtävissä, kun oli enää lasku ja loppusuora jäljellä. Hyväntuntuista menoa, mutta ei vaan onni ollut kohdillaan, Tuomisto kertasi.

Ensimmäistä kertaa maailmancupin finaaliin yltänyt Sini Pyy koki suoriutuneensa karsinnassa finaalia paremmin. Kelkkahiihtäjien luokassa ei osallistujien vähäisen määrän vuoksi ollut lainkaan välieriä, joten Pyy selvisi suoraan finaaliin.

– Mokasin vähän latujen kanssa mäen päällä, enkä saanut laskuun sellaista vauhtia kuin olisin halunnut. Siinä tuli sitten muutama ohi. Oli tosi hyvä päivä kuitenkin. Ehdottomasti paras kisa tähän mennessä. Eka kertaa finaaliin 
sprintissä, ja kovia tyttöjä jäi taakse, niin mikäs siinä. Suksi oli aivan loistava. Ensi vuonna sitten vielä napsu kovempaa, Pyy totesi.

Perjantaina parahiihdon maailmancupin finaaleissa on välipäivä. Lauantaina kilpaillaan Vuokatti Hiihdon yhteydessä 30 kilometrin (pystyhiihtäjät) ja 20 kilometrin (kelkkahiihtäjät) matkat. Suomalaisista mukana on Ilkka Tuomisto.

– Lähdetään tekemään hyvä suoritus. Matka on pitkä ja erilainen. Laitetaan mies tiukille ja koitetaan hakea hyvä 
sijoitus. Se on yhteislähtökisa, joten on vähän eri kuin mitä olemme hiihtäneet. Sen näkee sitten kuka on parempi roikkuja ja kuka huonompi, Tuomisto mietti.

Lähde: Hiihtoliiton tiedotus

Parahiihdon maailmancupin päätösosakilpailu, Vuokatti 15.–20.3.2016

Maastohiihdon sprintti

Naiset, kelkkahiihtäjät: 1) Oksana Masters USA, 2) Maria Iovleva Venäjä, 3) Anja Wicker Saksa, … 6) Sini Pyy Suomi.

Miehet, liikuntavammaiset pystyhiihtäjät: 1) Vladislav Lekomtsev Venäjä, 2) Grigori Vovtshinski Ukraina, 3) Yoshihiro Nitta Japani,… 5) Ilkka Tuomisto Suomi.

Tulokset ja lähtölistatwww.vuokattievents.fi/ipc