Suur-Hamarille kolme kristallipalloa maailmancupin kokonaiskilpailujen voitoista

Arkistokuva: Maiju Torvinen/Paralympiakomitea

Matti Suur-Hamari voitti Italian Trentinossa lasketussa paralumilautailun maailmancupin päätösosakilpailussa molemmat lumilautacrossin kisat ja tuli toiseksi banked slalomissa. Sijoitukset ratkaisivat hänelle maailmancupin LL2-luokan voiton niin lumilautacrossissa, banked slalomissa kuin kokonaiskilpailussakin.

– Nyt olis kisat paketissa tältä kaudelta ja kolme kristallipalloa plakkarissa. Radat täällä Italiassa sekä krossissa että bankedissa oli hieman huonosti suunniteltu, ja keli meni tosi lämpimäksi, mikä tarkoitti sitä, että rata pehmeni tosi paljon. Mikko (Wendelin, valmentaja) sai kumminkin voitelun hyvin kohdilleen, ja pulkka kulki tosi hyvin lämpöisestä kelistä huolimatta. Koko kausi oli tosi tiukkaa kisaa Mike Shean kanssa, ja kun tultiin tänne Italiaan niin oltiin tasapisteissä. Tällä kertaa onni oli mun puolella, ja sain nostella kristallipalloa. Hieno kausi kokonaisuudessaan ja aika hämmentynyt fiilis vieläkin kuinka hyvin loppujen lopuksi kulki, Suur-Hamari kommentoi.

Maailmancupin kokonaiscupin LL2-luokan hopealle sijoittui Yhdysvaltojen Mike Shea ja kolmanneksi maanmiehensä Evan Strong.

Lähde: Lumilautaliiton tiedotus

Kisojen tulokset ja maailmancupin kokonaistilanteet IPC:n sivuilta: www.paralympic.org/snowboard