Mitä kaikkea on Special Olympics? -tilaisuus 23.5. Helsingissä

Sanna Sepponen

Aika: maanantai 23.5. klo 14.00

Paikka: Valo-talo, Radiokatu 20, 00240 Helsinki, 2. krs., sali 1

Muistatteko vielä Sisujengin, joka valloitti kesällä 2015 Los Angelesin ja suomalaisten tv-katsojien sydämet? Nyt on koossa uusi, talvinen versio Sisujengistä, eli Suomen joukkue kehitysvammaisten Special Olympics -talvimaailmankisoihin, jotka järjestetään 14.–25. maaliskuuta 2017 Itävallassa.

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU järjestää Suomen Special Olympics -talvimaailmankisajoukkueen julkistamistilaisuuden ja sen yhteydessä Mitä kaikkea on Special Olympics? -esittelytilaisuuden maanantaina 23. toukokuuta 2016 Pasilan Valo-talolla (Radiokatu 20, 00240 Helsinki, 2. krs., sali 1). Tilaisuus on avoin kaikille.

Suuret, tuhansien urheilijoiden Special Olympics -maailmankisat ovat Special Olympics -toiminnan kruununjalokivi. Mutta Special Olympics on paljon muutakin. Mitä kaikkea on Special Olympics? -tilaisuudessa tuodaan esille, miten Special Olympics -toiminta ulottuu Suomessa mm. urheiluseuroihin, asuntoloihin, yhdistyksiin ja tietenkin yksittäisiin perheisiin.

Special Olympics on polkujen luomista kehitysvammaisille henkilöille liikuntaharrastuksen pariin. Yksi mahdollisista poluista vie esimerkiksi Itävaltaan kisaamaan jättimäisissä arvokilpailuissa. Suomen talvimaailmankisajoukkueen urheilijat osallistuvat Itävallassa maastohiihtoon, alppihiihtoon, lumilautailuun, lumikenkäilyyn, taitoluisteluun ja salibandyyn, joka on mukana ensimmäistä kertaa virallisena Special Olympics -maailmankisalajina.

Mitä kaikkea on Special Olympics? -tilaisuudessa äänessä ovat:

  • Special Olympics -lajikoordinaattori Elina Ahtiainen kertoo toiminnan tämänhetkisestä tilasta Suomessa ja erilaisista poluista toiminnan pariin.
  • Special Olympics -lumikenkäilyvalmentaja ja Kisakallion Urheiluopiston aikuisliikuntapäällikkö Virpi Palmén kertoo valmentajan roolista sekä vuosittain Kisakalliossa järjestettävistä matalan kynnyksen Special Olympics -karnevaaleista. 
  • Matti Putila ja hänen poikansa, maastohiihtäjä Veli-Matti Putila ja taitoluistelija Ville-Matias Putila kertovat Special Olympics -toiminnasta perheen näkökulmasta sekä myös tamperelaisen taitoluisteluseura Varala-Tiimin Special Olympics -toiminnasta.
  • Salatuista elämistä ja Toisenlaisista frendeistä tuttu Special Olympics -alppihiihtäjä Sanna Sepponen kertoo siitä, mitä urheilu on hänelle antanut.
  • Special Olympics -talvimaailmankisajoukkueen joukkueenjohtaja Timo Pelkonen esittelee Suomen joukkueen ja Itävallan kisakokonaisuuden.
  • Salibandynpelaaja Janne Ahokainen kertoo odotuksistaan talvimaailmankisojen suhteen.

Lisätiedot: tiedottaja Lauri Jaakkola, puh. 045 136 8695, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Itävallan Special Olympics -talvimaailmankisojen kotisivutwww.austria2017.org