Special Olympics -karnevaalit: matalan kynnyksen liikuntaa pienellä mitalinkiillolla

– Me saadaan tänään mitalit juoksusta, ilmoitti Pia Metso Rinnekodin Odilammen asumispalveluyksiköstä Espoosta heti ensi töikseen.

Special Olympics -karnevaaleilla, jotka järjestettiin lauantaina 14. toukokuuta Lohjan Kisakallion Urheiluopistolla, voi kokeilla lukuisia eri lajeja, mutta ainakin Odilammen porukkaa tuntuvat kiinnostavan eniten juoksukilpailussa jaossa olevat mitalit.

Kolmatta kertaa järjestetyillä Special Olympics -karnevaaleilla kaikilla osallistujilla oli tosiaan perinteiseen tapaan mahdollisuus voittaa ihan oikea Special Olympics -mitali. Karnevaalien aikana osallistujat voivat itselleen sopivaan aikaan käydä juoksemassa ajan juoksusuoralla. Aikojen perusteella osallistujat jaettiin muutaman juoksijan eriin ja karnevaalien lopulla juostiin finaalierät. Jokaisen erän kolme parasta voitti mitalit.

Moni vieroksuu Special Olympics -toiminnassa huippu-urheiluun viittaavaa olympia-sanaa, mutta karnevaalien juoksukilpailu osoittaa, mistä Special Olympics -urheilussa todella on kyse. Kyllä, parhaat urheilijat voivat olla todella hyviä, mutta tilaa on kaikille, siitä pitää tasoluokittelu huolen. Tärkeintä on, että kaikki pääsevät nauttimaan liikunnan iloista – ja aika moni myös mitalista.

Mutta palataan vielä Odilammen nelikkoon Piaan, Mikaeliin, Jenniin ja Jussiin. Mitali on tärkeä, mutta selvästi myös mahdollisuus pelata salibandya maistui espoolaisille. He toivat mukanaan jopa omat mailat.

– Me käymme tiistaisin pelaamassa salibandya. Olen itse pelannut sitä pienestä pitäen ja tykkään siitä paljon, Jenni Virtanen kertoo.

Odilampelaisille on arjessaan tarjolla liikunta-aktiviteetteja useammalle päivälle. Tiistaisählyn lisäksi on mahdollisuuksia jumpata ja uida sekä käydä tanssikurssilla lauantaisin.

– Sinne voi viedä omia levyjään ja tanssia ihan vapaasti kaverin kanssa tai erikseen, selvittää Odilammen nelikon avustajana karnevaaleille saapunut Jenna Orenius.

– Minä tanssin Robinia, Pia Metso ilmoittaa.