Maalipallon paralympiajoukkueesta löytyy kokemusta ja nuorta voimaa

Petri Posio ja Erkki Miinala (kuva: Antero Aaltonen)

Miesten maalipallojoukkue Rion paralympialaisiin on nimetty. Joukkueeseen valitut pelaajat ovat Miika Honkanen, Jarno Mattila, Erkki Miinala, Ville Montonen, Petri Posio ja Markus Tihumäki. Pelaajista Mattila, Miinala, Montonen ja Posio olivat mukana vuoden 2012 Lontoon paralympialaisten kultajoukkueessa. Honkanen ja Tihumäki ovat paralympialaisten ensikertalaisia.

Suomen joukkue on saanut rauhassa rakentaa joukkuetta ja kuntohuippua Rion paralympialaisiin. Paikka Rioon varmistui jo kaksi vuotta sitten Espoossa pelatuissa MM-kilpailuissa, joissa Suomi sijoittui toiseksi Brasilian jälkeen.

Joukkueen päävalmentaja Timo Laitinen korostaa joukkuevalinnassa, että nyt valittu joukkue on rakennettu huolella joukkueeksi, eikä pelkästään koottu kuudesta Suomen parhaasta maalipalloilijasta. Joukkueesta löytyy jokaiselle pelipaikalle kaksi pelaajaa.

– Petri Posio on joukkueen aivot kentällä pelin aikana sekä joukkueen kapteeni, Erkki Miinala on puolestaan joukkueen sydän ja joukkueen tsemppaaja, Jarno Mattila toteuttaa hyvin monipuolista hyökkäyspeliä ja on yksi varmimmista puolustuspelaajista, Ville Montonen on pelaajana luotettavan tasainen ja ottanut merkittäviä kehitysaskeleita. Paralympialaisten ensikertalaisista Miika Honkanen on vahva keskipaikan pelaaja, joka kehittyy koko ajan aivan kohti huippua ja Markus Tihumäki on kehittynyt nopeasti kansainvälisen tason pelaajaksi, jolla myös loistava tulevaisuus pelaajana, Laitinen arvioi.

Paralympiajoukkueen johtaja Kimmo Mustonen uskoo maalipallojoukkueen menestyskulun jatkuvan Rion paralympialaisissa. 

– Miesten maalipallojoukkue varmisti paikkansa Rioon jo vuoden 2014 MM-kisojen kautta ja on siten voinut valmistautua Rioon haluamallaan tavalla. Hallitsevana paralympiavoittajana ja MM-hopeamitalistina joukkueelta odotetaan paljon Riosta ja uskon tämä joukkueen vastaavan huutoon. Sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruutta asiantuntevan valmennustiimin johtamana on tehokas yhdistelmä mitä tahansa joukkuetta vastaan, Mustonen toteaa.

Suomen paralympiajoukkue kasvaa vielä muutamalla urheilijalla, kun triathlonin rankingikkuna sulkeutuu heinäkuussa ja viimeiset yleisurheilupaikat selviävät.

Rion paralympialaiset Brasilian suurkaupunki Rio de Janeiro isännöi 7.-18.9.2016 historian viidensiätoista kesäparalympialaisia. Rioon odotetaan 176 maasta noin 4350 urheilijaa. Riossa kilpaillaan 22 lajissa, joista Suomella on edustus kymmenessä tai yhdessätoista lajissa.

Lähde: Paralympiakomitean tiedotus

Tähän mennessä valitut urheilijat Rion paralympialaisiin:

  • Ampumaurheilu: Minna Leinonen
  • Jousiammunta: Jean-Pierre Antonios, Jere Forsberg
  • Maalipallo: Miika Honkanen, Jarno Mattila, Erkki Miinala, Ville Montonen, Petri Posio ja Markus Tihumäki
  • Purjehdus: Niko Salomaa
  • Pyöräily: Jani Peltopuro, Jarmo Ollanketo ja pilotti Tommi Martikainen.
  • Pöytätennis: Esa Miettinen.
  • Ratsastus: Katja Karjalainen, Jaana Kivimäki.
  • Uinti: Meri-Maari Mäkinen, Antti Latikka, Leo Lähteenmäki.
  • Voimanosto: Juhani Kokko.
  • Yleisurheilu: Amanda Kotaja (ratakelaus), Henry Manni (ratakelaus), Toni Piispanen (ratakelaus), Leo-Pekka Tähti (ratakelaus), Marjaana Heikkinen (keihäs ja kuula).