Munuaisensiirron saanut Olavi Rautiainen on löytänyt intohimokseen urheilun ja diskotanssin

Olavi Rautiainen

Olavi Rautiainen arvelee kehossaan olevan ”kaksi metriä erilaisia arpia” muistoina kaikista leikkauksista, mitä hänelle on elämän aikana tehty. Munuaisensiirron saanut helsinkiläinen koki etenkin nuorena tarvetta osoittaa itselleen, että terveydellisistä rajoitteistaan huolimatta hän pystyy tekemään kaikkia niitä asioita, mitä muutkin tekevät. Vanhemmalla iällä hän on löytänyt tuon tarpeen täyttäjäksi urheilun.

– Paikallisyhdistyksen keilavuorolla aikoinaan huulena heitettiin, että vuonna 2009 olisi kisat Australiassa. Ykskaks se rupesi tuntumaan, että mähän voisinkin lähteä. En ole koskaan kauheasti matkustellut. Silloin ajattelin, että Australia voisi olla hyvä kohde aloittaa, nyt 62-vuotias Rautiainen kertoo.

Sen jälkeen Rautiainen on osallistunut elinsiirron saaneiden kansainvälisiin arvokilpailuihin joka vuosi, viimeksi kesällä 2015 MM-kisoihin Argentiinan Mar del Platassa. Tänä kesänä Rautiaisella on mahdollisuus tavoitella petankin ja keilailun mitaleita koti-Suomessa, Vantaalla järjestettävissä EM-kilpailuissa 10.–17.7.

Olavi Rautiaisen tarinaan ja hänen diskotanssiharrastukseensa pääsee tutustumaan 3-minuuttisella dokumenttifilmintekijä Antti Jääskeläisen tekemällä videolla.

 

Ennen EM-kilpailujen ja sen yhteydessä järjestettävän Elinsiirtoliikunnan viikko -oheistapahtumakokonaisuuden alkua tullaan julkaisemaan useita Jääskeläisen videoita tapahtumaan osallistuvista henkilöistä. Ennen Olavi Rautiaisen videota on ilmestynyt jo video joensuulaisesta Tarja Savolaisesta.

ELINSIIRRON SAANEIDEN EM-KILPAILUT JA ELINSIIRTOLIIKUNNAN VIIKKO

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n järjestämät elinsiirron saaneiden EM-kilpailut ovat 14 urheilulajin monilajikilpailut, jotka käydään Vantaalla 10.–17.7.2016. Suurin osa kilpailulajeista järjestetään Myyrmäen ja Tikkurilan urheilupuistoissa. EM-kilpailut koostuu itse asiassa kahden eri järjestön EM-kilpailuista, eli Sydän- ja keuhkosiirrokkaiden EM-kilpailuista sekä Elinsiirron saaneiden ja dialyysissä olevien EM-kilpailuista. Vantaalla kisat järjestetään ensimmäistä kertaa samaan aikaan ja samassa paikassa.

EM-kilpailujen yhteydessä järjestetään Euroopan Unionin Erasmus+ Sport -tukea saanut Elinsiirtoliikunnan viikko. Se koostuu elinsiirtoliikunnan työpajoista ja symposiosta, elinsiirron saaneiden lasten ja nuorten leiristä sekä ympäri pääkaupunkiseutua järjestettävistä Sporttitori-yleisötapahtumista, joissa pääsee kokeilemaan eri lajeja ja liikuntamuotoja sekä saamaan tietoa elinluovutustoiminnasta. Sporttitorien päätapahtumassa Helsingin Kansalaistorilla tiistaina 12. heinäkuuta klo 15.00–19.00 esiintyvät ilmaiskonsertissa räppärit SärreGracias ja MC KOO.

Suomen EM-joukkueen kokoonpano löytyy TÄÄLTÄ

Lisätiedot EM-kilpailuista ja Elinsiirtoliikunnan viikostawww.vantaa2016.fi