Sulkapallo ja uinti keskiviikon päälajit elinsiirron saaneiden EM-kilpailuissa Vantaalla

Vantaan elinsiirron saaneiden EM-kilpailujen kolmantena kilpailupäivänä, keskiviikkona 13. heinäkuuta urheillaan kahdessa virallisessa kisalajissa, sulkapallossa ja uinnissa. Lisäksi keskiviikkona kisataan salibandyssa sekä sydän- ja keuhkosiirrokkaiden petankissa, jotka ovat ns. sosiaalisia lajeja virallisen kilpailuohjelman ulkopuolella.

Elinsiirron saaneiden EM-kilpailut pitää itse asiassa sisällään kahdet eri järjestön kisat, eli Elinsiirron saaneiden ja dialyysissä olevien EM-kilpailut (10.–17.7.) sekä Sydän- ja keuhkosiirrokkaiden EM-kilpailut. Keskiviikon lajeistakin uinnissa ja sulkapallossa pelataan käytännössä vain yksi turnaus, mutta sen sisällä on kummallakin kilpailulla omat sarjansa.

Uintikilpailut käydään Tikkurilan uimahallissa ja mukana on viisi suomalaisuimaria. Sulkapalloa pelataan Myyrmäen Energia-Areenalla. Turnaukseen osallistuu kahdeksan suomalaispelaajaa.

Järjestävä maa saa valita EM-kilpailuihin oman ns. sosiaalisen lajinsa, joka pelataan virallisen kisaohjelman ulkopuolella. Suomi valitsi täksi lajiksi salibandyn, johon voivat osallistua molempien kilpailujen osallistujat yhteisjoukkueilla. Salibandyturnaus pelataan keskiviikkoiltapäivänä Myyrmäki-hallissa. Kisojen toinen sosiaalinen laji on sydän- ja keuhkosiirrokkaiden kisojen petankki, joka pelataan keskiviikkona Tikkurilan urheilupuistossa.

Samanaikaisesti EM-kilpailujen kanssa järjestetään myös Elinsiirtoliikunnan viikko, joka on Euroopan unionin Erasmus+ Sport -ohjelman osarahoittama tapahtumakokonaisuus. Elinsiirtoliikunnan viikon ohjelmaan kuuluvat elinsiirtoliikunnan työpajat ja symposio (12.–15.7.), elinsiirron saaneiden lasten ja nuorten leiri (13.–15.7.) sekä ympäri pääkaupunkiseutua järjestettäviä Sporttitori-yleisötapahtumia (11.–16.7.).

Keskiviikon Sporttitori järjestetään klo 12.00–15.00 Käpylän urheilupuistossa, Helsinki Cup -juniorijalkapalloturnauksen yhteydessä. Tapahtumassa pääsee mm. testaamaan jalkapallo-osaamistaan Jalkapallon Pelaajayhdistyksen ja Suomen monikulttuurisen liikuntaliiton FIMU:n vetämillä futistaitopisteillä. Sporttitorilta voivat täysi-ikäiset henkilöt käydä hakemassa mukaansa elinluovutuskortin.

Keskiviikko on elinsiirtoliikunnan työpajojen toinen päivä Rantasipi Airport Congress Centerissä. Päivän ensimmäisen työpajan otsikko on ”From Passive Patient to Active Participant” ja puheenjohtajina toimivat David Howe Loughborough’n yliopistosta Iso-Britanniasta sekä Kwok Ng Jyväskylän yliopistosta. Päivän toisessa työpajassa pyritään hahmottelemaan elinsiirron saaneiden liikuntasuositusten yhtenäisiä linjauksia otsikolla ”Towards common guidelines”. Työpajan puheenjohtajina toimivat professori emeritus Esko Mälkiä Jyväskylän yliopistosta sekä Mikko Julin Laurea-ammattikorkeakoulusta.

Suomalaisurheilijat Vantaan EM-kilpailuissa keskiviikkona 13.7.

Uinti, Tikkurilan uimahalli, klo 9.00 alkaen

 • Mauri Kuotola, Janakkala
 • Janne Mäkinen, Espoo
 • Anne Tirronen, Lieksa
 • Veijo Uotinen, Helsinki
 • Sari Männikkö, Seinäjoki

Sulkapallo, Myyrmäen Energia-Areena, klo 9.00 alkaen

 • Tuija Helander, Eura
 • Isto Törrönen, Varkaus
 • Juha Ojastenmäki, Äänekoski
 • Pasi Nurminen, Tampere
 • Risto Aholainen, Espoo
 • Markus Niemelä, Oulu
 • Yrjö Viitikko, Lappeenranta
 • Timo Karkia, Kokkola

Lisäksi suomalaisurheilijoita osallistuu salibandyyn ja petankkiin, jotka ovat sosiaalisia lajeja.

Suomen joukkueen kokoonpano kokonaisuudessaan löytyy TÄÄLTÄ.

EM-kilpailujen kotisivutwww.vantaa2016.fi